Flanders Make en Sirris halen de banden aan

Twee complementaire partnerorganisaties, één innovatiegedachte voor de industrie

Bedrijven die sterk inzetten op technologische innovatie of daarmee willen starten, kunnen bij Flanders Make terecht voor ondersteuning bij uitdagingen in hun productieproces of productontwikkeling. Flanders Make  werkt, zowel in Vlaanderen als op Europees niveau, samen in een breed innovatie-ecosysteem van bedrijven en kennisinstellingen. Een bijzonder belangrijke partner is Sirris, het collectief centrum van de technologisch industrie.

In onze Leuvense vestigingen zijn we buren, onze nieuwe gebouwen in Kortrijk liggen op een steenworp van elkaar en ook in Hasselt zijn onze beide organisaties present. Maar wat ons echt bindt is onze passie om bedrijven te helpen om succesvol te zijn door in te zetten op technologische innovatie. Ons aanbod is complementair en regelmatig bundelen we ook onze krachten in innovatieprojecten, waarmee we samen bedrijven stimuleren en ondersteunen, om op een duurzame manier te groeien en competitief te zijn, van onderzoek tot implementatie. We lichten dit even voor u toe.

Complementair aanbod

Bij Flanders Make kunnen bedrijven vooral terecht als ze een probleem hebben of een uitdaging in hun productieproces of product ondervinden, terwijl ze al gebruikmaken van nieuwe en geavanceerde technologieën óf een stap willen zetten naar een innoverende omgeving, mits ontwikkeling van nieuwe technologieën. Kortom, de Flanders Make-onderzoekers ondersteunen je bij het onderzoek én de realisatie van je ‘next-level’ innovatie.

Bij Sirris kunnen bedrijven vooral terecht als ze een probleem hebben of een uitdaging in hun productieproces of product ondervinden, waarvoor er nieuwe of volwassen technologieën op de markt zijn die een oplossing kunnen bieden. Kortom, de Sirris-adviseurs begeleiden u naar een succesvolle adoptie van nieuwe en al op de markt beschikbare technologie.

Onze beide organisaties voorzien we op maat gemaakte innovatietrajecten of haalbaarheidsstudies om uw uitdagingen te analyseren én kunnen we proof-of-concepts bouwen, om aan te tonen dat de voorgestelde oplossing werkt. Daarnaast beschikken we beide over verschillende faciliteiten voor het testen van productieprocessen onder gecontroleerde omstandigheden.

Er is natuurlijk ook een sterk grensvlak tussen deze complementaire rollen. In dat grensvlak werken we zoveel als mogelijk samen in projecten, waarbij we streven naar een maximale doorstroming van nieuwe kennis en nieuwe technologie naar de brede markt toe. Onze complementaire rollen en marktinzichten benutten we dus samen, om een maximale impact op de industrie te realiseren en ervoor te zorgen dat bedrijven nieuwe stappen kunnen zetten om concurrerend te blijven.

Bij wie aankloppen?

Je twijfelt nog steeds bij welke van beide organisaties je best terecht kunt met je vraag of uitdaging? Neem gerust contact met één van ons op! Wij luisteren naar jouw vraag en begeleiden je in ieder geval naar de partner die het beste bij je specifieke behoeften past.

Contact

Flanders Make: info@flandersmake.be - +32 11 790 590
Sirris: info@sirris.be - +32 16 36 02 70

Grisja Lobbestael, CEO

Grisja Lobbestael studeerde in 1995 af als Industrieel Ingenieur en Master of Science Engineering. Later doorliep hij nog het Advanced Management Programm en Master Class in Innovation & Entrepreneurship aan de Vlerick Management School. Na meerdere verantwoordelijkheidsposities bij Packo, Barco en Sioen staat hij momenteel aan het roer bij Flanders Make.