Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Open calls

Open calls

Naast samenwerkingen met individuele bedrijven, zet Flanders Make ook onderzoeksprojecten op waarbij meerdere bedrijven samen op zoek gaan naar een oplossing voor een gedeelde technologische uitdaging. Het gaat om pre-competitieve samenwerkingen, waarvoor alle neuzen in dezelfde richting staan en we een generieke oplossing voor een generiek probleem zoeken. Met de uiteindelijke technologische uitkomst van het project kan je dan als bedrijf zelf aan de slag om deze te vertalen naar concrete product- of productie-innovaties. 

Als bedrijf heb je er alle voordeel bij om je karretje aan zo’n rijdende trein te haken. Door de kennis en de expertise van onze onderzoekers en de andere partners samen te brengen, komen we immers sneller tot een oplossing. Onderstaande Open Calls zijn projecten die reeds voorbereid werden en waar bedrijven die met eenzelfde vraag zitten, nog aan kunnen meewerken. Er zijn drie verschillende soorten van projecten:

  • Strategisch Basisonderzoek (SBO), dat kennis opbouwt en onderzoek dichter bij de markt brengt. Bedrijven in de gebruikersgroep volgen het project gedurende vier jaar mee op en kunnen de eerste resultaten testen op een eigen toepassing. Als bedrijf sta je zo mee aan de wieg van de technologie van morgen.
  • Industrieel Onderzoek (ICON of Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek), waarbij we bestaande kennis vertalen naar concrete producten of productie bij bedrijven. Het gaat om tweejarige projecten die werken op middellange termijn toepassingen. Je werkt als bedrijf actief mee om de resultaten toe te passen op een eigen applicatie.
  • Technologie Transferprojecten (TETRA) die kennisoverdracht tussen het hoger onderwijs en ondernemingen stimuleren.  Het gaat om praktijkgericht onderzoek waarbij je als bedrijf gedurende twee jaar deel uitmaakt van de gebruikersgroep. Zo bepaal je mee de testcases en heb je als eerste toegang tot de ontwikkelde methodologieën en tools.

In de projectomschrijving vind je meer informatie over de inhoud van het project en de deadline om je kandidaat te stellen. Zit je zelf met een vraag waar deze Open Calls geen antwoord op bieden? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Maak uw productie flexibeler en produceer op maat aan de kost van massaproductie.
Ontwikkel designmethodologieën -en strategieën voor assembleersystemen die gebruik maken van flexibele transporttechnologieën zoals AGV's.
Via het DIRAC project willen we een deterministische, economisch haalbare MPC-techniek binnen de mechatronische industrie in Vlaanderen toepassen.
Realiseer een gevalideerde, kostenefficiënte en veilige architectuur voor meedere bedrijfsfuncties op verschillende mobiele platformen.
Verbeter je ontwerpproces door middel van Model Based System Design (MBSD)