Grote oppervlakken uitlijnen en volgen met Augmented Reality

Deadline

Grote oppervlakken uitlijnen en volgen met Augmented Reality

Uitdaging

Voor veel industriële taken kan de operator ondersteund worden door Augmented Reality (AR)-technologie waarbij digitale nota's nauwkeurig worden uitgelijnd bovenop het fysieke werkstuk. Voorbeelden van dergelijke industriële taken zijn:

  • Assemblagewerkzaamheden
  • Fouten herstellen die productiemachinestops veroorzaken
  • Veiligheidsinspectie en onderhoud van de werkvloer
  • Magazijnbeheer en logistiek binnen de fabriek

De huidige top AR-oplossingen voor dit soort taken bestaan meestal alleen voor kleinere oppervlaktes (bijvoorbeeld op het niveau van individuele werkstations). Bij het opschalen naar grotere oppervlaktes (bijv. de hele fabriek) zijn bestaande oplossingen vaak sterk afhankelijk van fysieke markers voor ruimtelijke uitlijning en tracking. Het gebruik van markers in grootschalige werkomgevingen is echter niet flexibel en kan enorm duur zijn.

Project doelstellingen

In dit project willen we de kalibratie en uitlijning van camera's in grootschalige augmented realityomgevingen verbeteren. Hierbij vertrouwen we zo min mogelijk op fysieke markers.

De huidige state-of-the-art tracking oplossingen degraderen gemakkelijk tot meer dan 10cm mismatch in grote productieomgevingen. Ons doel is om AR-visualisaties te maken die in je hele fabriek gebruikt kunnen worden én daarbij een precisietolerantie van <1 cm te hanteren.

Afhankelijk van de bedrijven die betrokken zijn bij dit project, kunnen we de resulterende 6DoF tracking software integreren in verschillende soorten AR opstellingen zoals Head-Mounted Displays (HMD's), mobiele en draagbare projectoren en 2D displays (bijv. tablets) die AR passthrough ondersteunen.

 

Heb je interesse om deel te nemen aan dit project?

ALARMM_SBO is een Strategisch Basis Onderzoek (SBO) project. Wij zijn op zoek naar bedrijven die lid willen worden van de Gebruikersgroep en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.