Fundamentele AI voor voorspellingen

Deadline

Fundamentele AI voor voorspellingen

Uitdaging

Voorspellingen stellen belanghebbenden in de industriële energiesector in staat om proactief te plannen voor de toekomstige vraag naar energie, de productie te optimaliseren, een ruim aanbod te garanderen en tegelijkertijd de kosten en het energieverbruik te verlagen.

Voor gebruikers en fabrikanten van industriële apparatuur zijn deze voorspellingen een waardevol hulpmiddel om afwijkingen in de prestaties van apparatuur te identificeren of preventief onderhoud te initiëren. Door voorspeld toekomstig gedrag te vergelijken met real-time gegevens, kunnen potentiële problemen proactief worden aangepakt.

Toch is nauwkeurig voorspellen geen eenvoudige taak. Veel voorkomende uitdagingen zijn onder meer:

  1. Kwaliteit van gegevens: Vervuilde of beïnvloede gegevens kunnen problemen opleveren.
  2. Hoeveelheid gegevens: Beperkte beschikbaarheid van gegevens voor ontwikkeling.
  3. Modelselectie: Het kiezen van het meest effectieve model is complex, gezien de verschillende sterke en zwakke punten, aannames en vereisten van verschillende modellen.

Juiste voorspellingen creëeren vergt veel tijd en inspanning van de ingenieurs in een bedrijf en kan zelfs externe hulp vereisen.

Project doelstelling

Het doel van dit project is om een krachtige softwarebibliotheek te maken voor nauwkeurige voorspellingen in verschillende scenario's in de industriële energiesector. Deze bibliotheek zal gebruik maken van fundamentele AI-modellen. We passen deze veelzijdige algoritmen (zoals ChatGPT - bekend om zijn natuurlijke taalcapaciteiten) toe om gegevens van verschillende sensoren te analyseren.

Deze aanpak stroomlijnt niet alleen het voorspellingsproces, maar minimaliseert ook de tijd en moeite die ingenieurs gewoonlijk investeren in trial-and-error-cycli. De softwarebibliotheek pakt zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de gegevens aan en selecteert automatisch het optimale AI-model voor elke situatie. De software werkt bovendien naadloos online, waardoor er geen gespecialiseerde AI-hardware nodig is.

Wil je ook deelnemen aan dit project?

FAIF_IRVA is een industrieel onderzoeksproject. Wij zijn op zoek naar bedrijven die deel willen uitmaken van de gebruikersgroep en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Andere open calls

Efficiëntie en kwaliteitsverbetering in het beheer van de levenscyclus van complexe systemen

Deadline

Valorisatie en versnelling van industrieel onderzoek (IRVA)
Situatiebewuste robuuste optimale scheepsnavigatie en -besturing

Deadline

Valorisatie en versnelling van industrieel onderzoek (IRVA)
Fundamentele AI voor voorspellingen

Deadline

Valorisatie en versnelling van industrieel onderzoek (IRVA)