Ontwikkeling en validatie van een krachtige elektrische actuator

Deadline

Ontwikkeling en validatie van een krachtige elektrische actuator

Uitdaging

De vraag naar robuuste, krachtige actuators in sectoren zoals (off-road) voertuigen, materiaalverwerking, windturbines en luchtvaart blijft groeien. Bedrijven zoals Dana, Bucher en Cascade Drives zijn toonaangevend in de ontwikkeling van actuators die superieure koppeldichtheden, verhoogde efficiëntie, lagere geluidsniveaus en minimale risico's op vloeistoflekkage bieden.

Aangezien de industrie streeftn naar hogere koppelwaarden en verbeterde efficiëntie, vooral in toepassingen met flexibele bedrijfscycli, is er een duidelijke verschuiving naar de elektrificatie van hydraulische actuators. Het potentieel van elektrische aandrijvingen voor aandrijvingen met een hoog koppel wordt echter belemmerd door de beperkingen van versnellingsbakken met een hoge overbrengingsverhouding, die nodig zijn om een superieure koppeldichtheid te bereiken.

Op het gebied van off-roadvoertuigen en landbouwmachines geven bedrijven die de elektrificatie van hun producten onderzoeken de voorkeur aan compacte, krachtige en zeer efficiënte elektromotoren die ontleend zijn aan andere transporttoepassingen. Deze motoren werken echter aan hoge snelheden, terwijl de voertuigen en machines in kwestie lage wielsnelheden vereisen. Traditionele transmissieontwerpen met een 3-traps reductie kunnen resulteren in een hogere massa, een groter volume en uitdagingen op het gebied van integratie, wat het streven naar elektrificatie in deze sectoren verder bemoeilijkt.

Project doelstelling

Het primaire doel van dit onderzoeksproject is de ontwikkeling van een geavanceerd elektrisch actuatiesysteem met een vermogen van meer dan 50 kilowatt, gekenmerkt door een hoge koppeldichtheid.

Dit systeem zal naadloos integreren in reeds beschikbare krachtige en efficiënte elektromotortechnologie met een nieuwe compacte, Wolfrom-gebaseerde versnellingsbak met hoge overbrengingsverhoudingen die een hoge efficiëntie kan bereiken en toch aanzienlijke overbrengingsverhoudingen kan leveren. Het overkoepelende doel is het vergroten en beoordelen van het potentieel van elektrische actuatoren als krachtige apparaten in diverse industrieën en toepassingen op het gebied van koppeldichtheid, efficiëntie, veelzijdigheid, compactheid, kosteneffectiviteit, geluid en schaalbaarheid.

Interesse om deel te nemen aan dit project?

ALOHA_SBO is een Strategisch Basis Onderzoek (SBO) project. Wij zijn op zoek naar bedrijven die lid willen worden van de Gebruikersgroep en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.