Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Onderzoek ten dienste van de maakindustrie

Onderzoek ten dienste van de maakindustrie

Ons onderzoek 

Al ons onderzoek heeft één doel: de product- en procesinnovatie in de Vlaamse maakindustrie ondersteunen. Daarom doen we vandaag aan industrie-gedreven, pre-competitief technologisch onderzoek naar de voertuigen, machines en fabrieken van morgen. Op die manier stimuleren we de digitale transformatie van onze bedrijven – groot én klein.

In eerste instantie leidt dat onderzoek tot concrete toepassingen voor de bedrijven (innovatieleiders) die deelnemen aan de onderzoeksprojecten.  Daarna delen we ook resultaten met de rest van de sector zodat ook de innovatievolgers de stap naar Industrie 4.0 kunnen zetten.

Zo draagt ons onderzoek bij tot de competitiviteit van de hele sector. 

Vier competentieclusters

Flanders Make' expertise focust op vier domeinen. Modellering en virtualisatie spelen in elk daarvan een belangrijke rol. Deze vier domeinen zijn doorvertaald naar competentieclusters waarin bedrijven, andere onderzoeksinstellingen en kenniscentra samenwerken. Aan elke competentiecluster worden een aantal core labo’s toegewezen die concrete onderzoeksprojecten uitvoeren. Klik hier voor het overzicht van de core labo's per competentiecluster. 

klik hier voor meer informatie over deelname aan een clusterconsortium.

 

 

We werken aan intelligente mechatronische systemen.
Tools ondersteunen de ontwikkelaar bij ontwerpkeuzes.
In flexibele assemblagecellen werken mens en robot naast elkaar.
Hoe kan je kostenefficiënt energie besparen?