Virtuele assemblageplica's voor de geautomatiseerde ontdekking van fabrieksverbeteringen

Deadline

Virtuele assemblageplica's voor de geautomatiseerde ontdekking van fabrieksverbeteringen

Uitdaging

Om een digitale twin van een assemblageomgeving te maken, moet deze voortdurend worden aangevuld met gegevens uit het echte systeem. Het handmatig toevoegen van gegevens aan deze digitale modellen is echter onpraktisch en vraagt veel tijd en inspanning van uw ervaren personeel.

De oplossing ligt in het automatiseren van de aanpassing van digitale modellen aan de echte systeemgegevens, waarbij wijzigingen en afwijkingen worden gedetecteerd. Dit maakt betrouwbare voorspellingen van het huidige en toekomstige gedrag op de werkvloer mogelijk.

Project doelstelling

Huidige state-of-the-art praktijken beginnen gegevensgestuurde benaderingen (zoals het verzamelen van historische gebeurtenislogboeken uit systemen zoals ERP/MES) te combineren met formele expertkennis (afkomstig uit stamgegevens zoals BOM/BOL). Deze combinatie is bedoeld om het maken, aanpassen en valideren van modellen te versnellen.

In dit project proberen we deze realtime simulatiemodellen toe te passen op ingewikkelde assemblageprocessen. We willen automatisch verschillende verbeteringsmogelijkheden ontdekken en bevestigen door "duidelijke fouten" in assemblageoperaties te identificeren, zoals suboptimale lay-out, onevenwichtige productielijnen, planningsproblemen, vertraagde levering van onderdelen en detectie van knelpunten. Het resultaat zal een beslissingsondersteunend systeem zijn dat operations- of productiemanagers waarschuwt voor mogelijke verbeteringen en hun impact op de prestaties inschat.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit project?

VAR4FACTORY_SBO is een Strategisch Basis Onderzoek (SBO) project. Wij zijn op zoek naar bedrijven die lid willen worden van de Gebruikersgroep en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.