Revalidatie exoskelet

Exoskeletten zijn 'robotpakken' die de gebruiker ondersteunen bij een handeling. De revalidatie-exoskeletten zijn gericht op het geven van steun aan de onderste ledematen. Ze combineren ondersteuning met Artificiële Intelligentie waardoor het exoskelet precies weet hoeveel ondersteuning nodig is voor bepaalde bewegingen.

Naast medische revalidatie, worden de exoskeletten ook ingezet op de fabrieksvloer om overbelasting van rug, knie, heup en schouders te voorkomen. Ze zijn perfect voor het samenvoegen van menselijke wendbaarheid en intelligentie met de kracht en het uithoudingsvermogen van een robot. Hierdoor kan een werknemer gezond en fit blijven voor een langere periode.

Rol van Flanders Make

BruBotics, het 'Human Robotics Research Center' van de VUB, combineert 8 onderzoeksgroepen die zich richten op het verbeteren van levenskwaliteit en werkomstandigheden door Human Robotics. Eén van die onderzoeksgroepen is het Flanders Make core labo Robots & Multibody Mechanics (R&MM). 

BruBotics test en evalueert deze industriële exoskeletten momenteel voor bedrijven, zowel op hun fysiologische impact als op hun maatschappelijke aanvaarding.

Flanders Make - Revalidatie exoskelet

Contacteer ons

Wil je graag meer weten over ons onderzoek rond exoskeletten? Laat het ons weten.