Flanders Make helpt bedrijven innoveren met hoogtechnologische test- en validatie-infrastructuur

Flanders Make helpt bedrijven innoveren met hoogtechnologische test- en validatie-infrastructuur

Bij Flanders Make helpen we bedrijven om beter en sneller te innoveren. Door in te zetten op innovatieve producten en slimme productie vergroten bedrijven hun concurrentiekracht en kunnen ze flexibeler inspelen op een wereld die razendsnel verandert.

Hiervoor hebben bedrijven hoogtechnologische onderzoeksinfrastructuur nodig waarmee ze nieuwe producten en processen kunnen evalueren, valideren en demonstreren. Het zou een enorme investering betekenen voor bedrijven om zelf de kennis en materiaal hiervoor te voorzien. Daarom bieden we bij Flanders Make een waaier van test- en validatie infrastructuur aan in onze faciliteiten verspreid over heel Vlaanderen. Zowel grote bedrijven als kmo’s kunnen er hun nieuwe producten testen en optimaliseren in reële omstandigheden. Bovendien hebben wij ervaren onderzoekers en experten die bedrijven bijstaan om de infrastructuur optimaal te gebruiken. Zij stellen zich ten dienste van het innovatieproject en helpen bedrijven op weg, om beter en sneller nieuwe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Aan de productie kant zullen robots en cobots een belangrijke rol spelen om bepaalde delen van het productieproces te automatiseren en zullen operatoren dankzij digitale werkinstructies betere ondersteuning krijgen bij de uitvoering van complexere taken. Wij bieden verschillende living labs waarin we bijvoorbeeld samenwerking tussen mens en robot onderzoeken of de opleiding van operatoren via virtual of augmented reality kunnen laten verlopen. In een ander living lab testen we de optimale manier om materialen met elkaar te verbinden, manueel of met de nieuwste robottechnologie. Voor het maken van optische sensoren op maat bieden we een pilootlijn voor vrije-vorm optiek aan.

Dit, en nog veel meer, is mogelijk bij Flanders Make.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze testinfrastructuur en de mogelijkheden voor je bedrijf? Contacteer ons dan snel.