Samen in het netwerk

Binnen het SmartFactory-initiatief ontwikkelt Flanders Make concepten, samen met bedrijven, om die productie-uitdagingen aan te gaan. Wat begon als een klein initiatief met drie partners is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig concept met tien actieve leden. De partners voeren onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uit met betrekking tot Industrie 4.0 en de fabriek van de toekomst. Het werk varieert van brainstorm-sessies en het ontwikkelen van hun visie tot en met de industriële implementatie. Zo bouwen we een mobiele productie-eenheid van de toekomst die dankzij het efficiënt inzetten van nieuwe technologieën en methoden serieproducten op maat kan produceren. Het platform evolueert continu waarbij we steeds meer features en functionaliteit toevoegen. Verhoogde automatisering en implementatie van artificiële intelligentie stuwen het project nu vooruit.

De partners werken samen in een uniek ecosysteem waarin ze hardware en software aanleveren en kennis en expertise delen. Flanders Make creëert het perfecte kader voor deze partners om te communiceren en om gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling, testen en implementatie uit te voeren. Omdat we een onafhankelijke organisatie zijn, kunnen we een neutraal platform bieden voor uitwisseling tussen toonaangevende bedrijven en instituten met betrekking tot Industrie 4.0.

Waarom deelnemen?

Als ondernemer wil je altijd een stap voor zijn op de concurrentie. Een vergaande digitalisering van de productieomgeving is dan ook onvermijdelijk. Door mee te stappen in het SmartFactory programma leer je alles over de technologische mogelijkheden in een Industrie 4.0 productie-eenheid. Bovendien haal je waardevolle informatie uit het demonstratieplatform en kan je deze in je eigen onderneming toepassen.

Exclusieve voordelen:

  • Blijf op de hoogte van de meest recente Industrie 4.0-technologie
  • Ontwikkel een toekomstvisie voor jouw productie-afdeling
  • Gebruik het platform als demonstrator op jouw evenementen
  • Test communicatiemethodes door maximale compatibiliteit met het Duitse SmartFactory-initiatief in Kaiserslautern
  • Neem deel aan workshops en krijg ondersteuning bij de technologieoverdracht naar je bedrijf.

Wie kan deelnemen aan SmartFactory?

Wie zich aansluit bij SmartFactoryBNL bouwt mee aan een gezamenlijk digitaal productiesysteem om nieuwe toptchnologieën te demonstreren en met elkaar te laten samenwerken in reële werkomstandigheden. Door je technologie te integreren kan je als maakbedrijf ook leren om een eigen flexibel productiesysteem te maken dat zich eenvoudig aanpast aan nieuwe productvarianten. 

Deelnemen aan SmartFactoryBNL is interessant voor bedrijven actief in bijvoorbeeld automatiseringstechnologie, robots, IT-oplossingen en voor productiebedrijven die willen uitgroeien tot digitale fabrieken voor de toekomst. 

Ontstaan van SmartFactory

Het SmartFactory-initiatief werd voor het eerst ontwikkeld in het Duitse Onderzoekscentrum voor Artificiële Intelligentie (DFKI). Flanders Make zag het potentieel van dit concept en bracht het naar de Benelux. Hier bouwen we erop voort en verrijken we het met onze eigen expertise.

De slimme demonstratiefabrieken in Duitsland en de Benelux zullen virtueel met elkaar verbonden worden, om ervaring op te doen met geconnecteerde fabrieken. De kennis die hier opgebouwd wordt, zal ook beschikbaar gesteld worden aan een brede groep van bedrijven met een hart voor innovatie.

SmartFactoryBNL

 

Meer over SmartFactory in onze blog

Wedergeboorte uit de Covid-19 crisis - Hoe Europa versterken?

Lees hier welke rol de SmartFactory kan spelen bij het Europese herstel van de Covid-19 crisis. 

Productie-innovatie: hoe maakbedrijven toonaangevend kunnen blijven

Productie-innovatie en SmartFactory gaan hand in hand. Lees er hier alles over. 

Neem deel aan het SmartFactory netwerk

Heb je interesse om deel te nemen aan ons SmartFactory netwerk? Of heb je meer informatie nodig? Laat het ons weten.