Voorspellen van gekoppelde dynamische systemen

Deadline

Voorspellen van gekoppelde dynamische systemen

Uitdaging

Talrijke productieprocessen en machines zijn afhankelijk van een wederzijdse interactie tussen een vloeistof (lucht, vloeistof, smeermiddel) en een structuur ((beweegbaar) machineonderdeel, voorwerpen). Voorbeelden zijn:

  1. Luchtaangedreven systemen (bijv. garens in luchtstraalweven, gewassentransport met luchtstromen); en
  2. Elastohydrodynamische smering (bijv. draadtrekken).

Om het ontwerp en de werking te verbeteren, heb je geschikte hulpmiddelen nodig. Een end-to-end benadering kan dit ondersteunen:

  1. High-fidelity ontwerpmodellen worden tijdens bedrijf gebruikt voor machinebesturing en optimalisatie;
  2. Modellen worden bijgewerkt met gegevens uit de werking van de machine.

Er zijn twee extra uitdagingen:

  1. De waarde van deze modellen verhogen door rekening te houden met belangrijke variaties van de eigenschappen (bijv. viscositeit), omstandigheden (bijv. garenruwheid) en geometrieën (bijv. deeltjesgrootte); en
  2. Openstellen van het gebruik van camera's om de bewerking te observeren, waarbij de uitdagingen met betrekking tot de hoeveelheid gegevens en het vastleggen van dunne/lange, talrijke objecten op hoge snelheid worden aangepakt.

Doel van het project

Dit project zal uitgaan van state-of-the-art vloeistof-structuur interactie (FSI) modellen en deze geschikt maken voor berekeningen inclusief de belangrijkste onzekerheden. Als onderdeel van onze aanpak zullen we methoden ontwikkelen die grote hoeveelheden gegevens van bestaande sensoren en gegevens van camera's opnemen. Op basis van de high-fidelity modellen zullen we verdere snelle modellen ontwikkelen die geschikt zijn voor controllers. We sluiten de end-to-end-lus verder door het gedrag van deze regelaars op te nemen in de simulatiemodellen.

Interesse om deel te nemen?

PICASSO_SBO is een Strategisch Basis Onderzoek (SBO) project. Wij zijn op zoek naar bedrijven die lid willen worden van de Gebruikersgroep en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.