Flanders Make stelt unieke testbanken ter beschikking om moderne aandrijflijnen te valideren

Flanders Make stelt unieke testbanken ter beschikking om moderne aandrijflijnen te valideren

Fabrikanten van aandrijvingen zoeken naar manieren om hun producten betrouwbaarder en performanter te maken. De huidige aandrijvingen moeten aan steeds hogere eisen voldoen, waarbij ze beter scoren op bijvoorbeeld vermogensdichtheid en energie-efficiëntie. Dit is een gevolg van de zoektocht naar kosten-efficiëntie en beter presterende, compactere en duurzamere oplossingen voor het aandrijven van industriële machines en voertuigen. Het valideren van aandrijfsystemen of componenten is dan ook essentieel om kosten-efficiënte beslissingen te nemen die leiden tot de ontwikkeling van innovatieve aandrijflijnen.

Voordelen van een testbank

Voor de validatie van moderne aandrijflijnen kan men testen op een volledige machine of op een testbank, waarbij slechts een deel van de machine wordt geïntegreerd en de rest geëmuleerd. Testen op een volledig systeem vergt aanzienlijke inspanningen op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en installatie. Een testbank biedt het voordeel dat alleen het relevante machine- of voertuigonderdeel in de bank wordt geïntegreerd en men daarop snel kan beginnen testen. Men kan vroeg in het ontwerpproces testen, waardoor er geen duur, volledig afgewerkt prototype moet ontwikkeld worden. Bovendien staat een testbank in een veilige omgeving en kan men herhaalde testcondities in een gecontroleerde setting vlotter uitvoeren.

Flanders Make stelt meerdere unieke test-infrastructuren ter beschikking waarmee we bedrijven helpen om beter en sneller te innoveren. We zetten 2 van onze modulaire testbanken hieronder in de kijker.

Je aandrijflijn laten valideren?

Klinken de uitdagingen rond aandrijflijnen je bekend in de oren? Wil je je aandrijvingen ook optimaliseren? Contacteer ons.

Jeroen De Maeyer, Business Developer

Jeroen De Maeyer is sinds 2018 business developer aan FlandersMake@UGent. Jeroen is doctor elektrotechnisch ingenieur, werkte eerder als projectleider in de industrie en heeft ondertussen meer dan 10 jaar ervaring als business developer aan UGent eerder voor de energiesector en meer recent voor de maakindustrie.