Autonome voertuigen kunnen almaar meer taken zelfstandig klaren

Autonome voertuigen kunnen almaar meer taken zelfstandig klaren

Meer en meer voertuigen zullen in de toekomst niet alleen autonoom kunnen rijden, maar ook op zichzelf kunnen werken. Onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelt de nodige technologie om zo snel mogelijk verschillende toepassingen, nuttig voor meerdere sectoren, op punt te stellen. Denk onder meer aan zelfstandig functionerende vorkheftrucks en tractors.

Er zijn op dit moment al vele soorten machines die zich autonoom kunnen bewegen en bepaalde taken uitvoeren in de industrie. Zo bestaan er mobiele robotplatforms die zich in fabrieken van de ene werkpost naar de andere haasten en rijdende robotarmen die aardbeien plukken in serres. Maar het zijn niet enkel robots die daartoe in staat zijn, ook onder meer automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en drones kunnen al sommige klusjes alleen afhandelen. 

Meer weten?

Herbekijk dan onze webinar via het formulier hieronder of neem contact met ons op. 

Contacteer ons

Zit je nog met vragen? Laat het ons zeker weten.

Andrei Bartic, Cluster Manager Decision & Control

Andrei Bartic behaalde een natuurkundediploma aan de Al. I. Cuza University, Iasi, Roemenië en een doctoraat in de fysica aan de KULeuven. Na een carrière van meer dan 20 jaar in industriegedreven onderzoek (imec, FMTC, Flanders Make) is hij momenteel de clustermanager van de competentiecluster Decision & Control.