Zitplaats optimalisatie

Door de Covid-19-veiligheidsmaatregelen zullen grote publieke ruimtes zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra, revalidatiecentra, horeca, evenementenzalen, sportstadia, etc. nog een hele tijd minder personen kunnen ontvangen. Om te zorgen dat het capaciteitsverlies beperkt blijft, heeft Flanders Make een optimalisatietool ontwikkeld die het aantal mogelijke zitplaatsen automatisch maximaliseert en daarbij rekening houdt met de geldende veiligheidsmaatregelen. Gesteund door VLAIO hebben we een project opgestart om deze tool snel en gratis ter beschikking te stellen aan Vlaamse bedrijven en organisaties.

We zijn ervan overtuigd dat onze oplossing ook scholen en universiteiten kan helpen om bv. leerlingen en leerkrachten optimaal te plaatsen in de refter, lerarenruimte en/of andere (polyvalente) ruimtes om samen te eten of activiteiten te doen rekening houdend met de frequent veranderde corona maatregelen. Op deze manier is men steeds zeker dat de regelgeving gevolgd wordt en kan er snel ingespeeld worden op mogelijke wijzigingen in de regelgeving. Bovendien dragen we zo bij aan een corona-veilige omgeving voor de leerlingen, de leerkrachten en het ondersteunend personeel. Uiteraard is dit ook van toepassing op andere organisaties en bedrijven.

Rol van Flanders Make

Onze onderzoekers ontwikkelden deze tool als een gebruiksvriendelijke web tool waarmee je als gebruiker onmiddellijk aan de slag kan. Je geeft er de afmetingen van de ruimte in, het aantal tafels (incl. tafelgrootte) en aantal personen per tafel. De tool berekent vervolgens, in functie van de ruimte, de ideale bezetting rekening houdende met de geldende veiligheidsmaatregelen.

Mogelijke toepassingen: 

  • Managen van reservaties in theaters
  • Managen van reservaties in restaurants

seating optimisation Flanders Make

 

Contacteer ons

Heb je vragen over dit project, wil je eraan meewerken of wil je de tool in je organisatie gebruiken? Laat het ons zeker weten.