Zitplaats optimalisatie

Door de Covid-19-veiligheidsmaatregelen zullen grote publieke ruimtes zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra, revalidatiecentra, horeca, evenementenzalen, sportstadia, etc. nog een hele tijd minder personen kunnen ontvangen. Om ervoor te zorgen dat het capaciteitsverlies beperkt blijft, heeft Flanders Make een optimalisatietool ontwikkeld die het aantal mogelijke zitplaatsen automatisch maximaliseert en daarbij rekening houdt met de geldende veiligheidsmaatregelen. Gesteund door VLAIO hebben we een project opgestart om deze tool snel en gratis ter beschikking te stellen aan Vlaamse bedrijven en organisaties.

We zijn ervan overtuigd dat onze oplossing ook scholen en universiteiten kan helpen om bv. leerlingen en leerkrachten optimaal te plaatsen in de refter, lerarenruimte en/of andere (polyvalente) ruimtes. Door onze tool te gebruiken ben je er als organisatie steeds zeker van dat je de regelgeving naleeft en kan je bovendien snel inspelen op mogelijke wijzigingen in de regelgeving. Bovendien draag je zo bij aan een corona-veilige omgeving voor iedereen. 

Rol van Flanders Make

Onze onderzoekers ontwikkelden deze tool als een gebruiksvriendelijke web tool waarmee je als gebruiker onmiddellijk aan de slag kan. Je geeft er de afmetingen van de ruimte in, het aantal tafels (incl. tafelgrootte) en aantal personen per tafel. De tool berekent vervolgens, in functie van de ruimte, de ideale bezetting rekening houdende met de geldende veiligheidsmaatregelen.

Mogelijke toepassingen: 

  • Managen van reservaties in theaters
  • Managen van reservaties in restaurants

seating optimisation Flanders Make

 

Testen demoversie

Onze experts ontwikkelden een demoversie van de tool, die momenteel nog verder op punt gezet wordt. We zijn echter nog steeds dringend op zoek naar bijkomende organisaties uit verschillende sectoren die onze tool willen uittesten, om deze zo snel mogelijk klaar te stomen voor algemeen gebruik.

Ben je geïnteresseerd om mee te werken aan dit project?

Vul onderstaand formulier in, en we contacteren je zo snel mogelijk terug. 

Contacteer ons

Heb je vragen over dit project, wil je eraan meewerken of wil je de tool in je organisatie gebruiken? Laat het ons zeker weten.