Raad van bestuur aan het woord

De uitbraak van de Covid-19 pandemie stelt onze samenleving stevig op de proef. Ten eerste is er een gezondsheidscrisis, met een mogelijk gebrek aan medisch materiaal, beschermingsmateriaal en zorgend personeel op korte termijn. Ten tweede is er een economische crisis, die ook na de beheersing van deze pandemie nog lang zal doorwerken en een enorme uitdaging betekent voor onze bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van social distancing in assemblage-cellen. 

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en onze missie om de competitiviteit van de Vlaamse industrie te ondersteunen, neemt Flanders Make het voortouw in technologische bijdragen aan de bestrijding van deze pandemie én aan de noodzakelijke transformatie van de Vlaamse industrie.

Daarom dat wij, als Raad van Bestuur van Flanders Make, de beslissing hebben genomen om 1 miljoen euro vrij te maken zodat onze onderzoekers mee kunnen werken aan technologische oplossingen rond deze pandemie. 

Raad van Bestuur Flanders Make

 

Flanders Make ondersteunt de industrie in Vlaanderen

De Covid-19 pandemie zet onze industrie voor bijzondere uitdagingen. Dit virus heeft ons leven duchtig door elkaar geschud en zal ook nog geruime tijd zijn impact hebben op ons privé en professioneel leven. Zolang er geen vaccin beschikbaar is, zal social distancing een belangrijke rol blijven spelen in het beheersen van het virus. 

Daarom bieden we je bedrijf bijvoorbeeld ondersteuning aan om na te gaan hoe je social distancing in je processen kan toepassen. Dit kan gaan van het herconfigureren van werkcellen tot positiebepaling van operatoren door middel van Ultra Wide Band positionering. Voor vlotte productieprocessen in het Covid-19 tijdperk werken we o.a. aan:

Daarnaast werken we o.a. ook nog aan: 

Door snel op de bal te spelen en gericht onderzoek te voeren, hebben we in een korte tijdspanne mooie resultaten neergezet. Heb je interesse? Neem dan zeker contact met ons op om te bekijken hoe we jouw organisatie optimaal kunnen ondersteunen.

Flanders Make ondersteunt de medische wereld

Ook de medische sector verdient ondersteuning in deze moeilijke tijd. Onze onderzoekers werken (mee) aan onderstaande projecten:

Al deze projecten hebben een korte doorlooptijd. We hebben immers nood aan snelle oplossingen voor Covid-19 patiënten en het zorgend personeel. Zo dragen we bij tot een zo laag mogelijk aantal slachtoffers van deze pandemie. 

Naast de Covid-19 gerelateerde projecten werken we o.a. ook nog aan volgende medische toepassingen:

Contacteer ons

Zit je, door de Covid-19 pandemie, met een probleem binnen je bedrijf en zoek je hiervoor een oplossing? Laat het ons weten. We zijn er om te helpen.