Robots voor selectie en distributie van medicijnen in ziekenhuizen

Het Covid-19 virus zet grote druk op ziekenhuizen en medisch personeel. Door de toevloed van (mogelijks) besmette patiënten moet het personeel extra maatregelen respecteren terwijl ze daarbovenop ook nog extra werklast krijgen door de dagdagelijkse coördinatie van medicatie en medische apparatuur. Door het inzetten van robots bij bijvoorbeeld het distribueren van medicatie, kunnen we de werklast gevoelig terugdringen en het werk voor ons medisch personeel vergemakkelijken. 

Rol van Flanders Make?

Bij Flanders Make maken we gebruik van mobiele robots met manipulatiearmen voor assemblagetoepassingen. Met enkele aanpassingen zijn deze robots echter ook in staat om een deel van de interne logistiek in een ziekenhuis zelfstandig af te werken. Van het ophalen van orders in het magazijn tot en met het verdelen van de producten op de ziekenhuisafdeling.

Onze robot navigeert zelfstandig naar het magazijn, haalt de gewenste producten op en brengt ze vervolgens naar de juiste locatie. Door hem uit te rusten met een universele gripper kan hij gemakkelijk verschillende soorten materialen zoals pillendoosjes van verschillende grootte, ontsmettingsflessen en mondmaskers hanteren.

Het inzetten van robots in ziekenhuizen verlaagt de werklast en, als een bijkomend voordeel, bevordert de social distancing tussen medisch personeel en patiënt. 

Contacteer ons

Wil je graag meer weten over het inzetten van robots voor de distributie van medicijnen? Laat het ons weten.