Productie van mondmaskers in eigen land

Door de Covid-19 pandemie is er een enorme vraag naar mondmaskers. Helaas blijkt dat niet alle geleverde mondmaskers voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Belgische en Europese wetgever. Deze slechte maskers sluiten niet goed aan op het gezicht en filteren niet zoals het hoort. Vooral de FFP2 maskers, die onze artsen en verpleegkundigen gebruiken bij direct contact met covid-19 patiënten, dienen zeker aan deze voorwaarden te voldoen. Zo kunnen onze zorgverleners hun job op een veilige manier blijven doen. 

Om dit probleem aan te pakken is men aan de UAntwerpen begonnen met de ontwikkeling van een eigen productielijn van FFP2 en FFP3 maskers. Dit project, in samenwerking met een aantal universiteiten, textielproducenten en Flanders Make mikt, op een snelle uitrol van een volledige noodproductielijn voor FFP2 en FFP3 maskers. De eerste 20.000 exemplaren worden verwacht in april 2020. 

Flanders Make is nauw betrokken bij dit initiatief en we gebruiken onze expertise om het project te versterken. Onze concrete rol kan je hieronder terugvinden. 

Rol van Flanders Make?

De rol van Flanders Make binnen dit project richt zich op:

  • Ondersteuning bij automatisatie van de productie;
  • Programmatie van robots in de productielijn;
  • Ondersteuning bij de verlijmingsprocessen in de productie;
  • Algemene organisatie van de productielijn.
Onderzoekers tonen de FFP2 en FFP3 mondmaskers

Contacteer ons

Heb je een gelijkaardig project en ben je op zoek naar ondersteuning of advies? Laat het ons weten.