Met de steun van

European Cluster Collaboration Platform
COSME
ESCP4I

Project beschrijving

Ondersteuning van de internationalisering van Europese KMO's waarvan de activiteiten verband houden met de productie van composietmaterialen uit gerecycleerde materialen, met name textiel. Er zal een gezamenlijke internationaliseringsstrategie worden ontwikkeld en getest, gericht op drie landen: de VS, Japan en Singapore.

Project doelstellingen

  1. Ondersteuning van de internationalisering van Europese KMO's die actief zijn op het gebied van de productie van composietmaterialen op basis van gerecycleerde materialen en de fabricagetechnologieën daarvan, met als inputmaterialen afgedankt afval uit verschillende sectoren zoals textiel en kleding, automobiel en meubilair.
  2. Aan de hand van specifieke methoden en instrumenten de behoeften van het MKB aan grensoverschrijdende samenwerking en internationalisering in kaart te brengen.
  3. Een gezamenlijke internationaliseringsstrategie te ontwikkelen voor KMO's in de waardeketen van composietmaterialen op basis van gerecycleerde materialen, gericht op specifieke derde markten: De VS, Japan en Singapore.
  4. Grondige marktstudies uitvoeren en in aansluiting daarop onderzoeksmissies en matchmakingactiviteiten in de drie landen uitvoeren om de uitvoering van de strategie te testen en te starten.
  5. Vaststelling van de belangrijkste voorwaarden voor het opzetten van gezamenlijke samenwerkingsprojecten tussen Europese actoren en internationale partners.
  6. Opstelling van een roadmap voor acties op middellange en lange termijn voor de fase van het REC N COMP-partnerschap na het huidige project, met het oog op de bevordering van een duurzaam partnerschap na de looptijd van het huidige project

Meer informatie

Bezoek de project website voor meer informatie.