We maken ontwerpen en prototypes van elektrische en hybride voertuigaandrijvingen met het oog op de verbetering van het energieverbruik, de levensduur, de kosten en het comfort. Met behulp van ons simulatieplatform optimaliseren we het ontwerp en de besturingsarchitectuur van deze aandrijvingen. Verder integreren we proof-of-concepts voor validatie op testvoertuigen in laboratoriumomgevingen en op de weg.

Flanders Make - Ontwerp en prototyping van elektrische & hybride voertuigaandrijvingen

Wat bieden we aan?

Fabrikanten van elektrische en hybride voertuigaandrijvingen en hun componenten zijn voortdurend op zoek naar manieren om de prestaties, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en/of compactheid te verbeteren. Onze simulatieplatformen maken voor een brede waaier van toepassingen een top-down- en bottom-up-benadering mogelijk voor het architectonisch ontwerp, de modellering en de integratie van elektrische en hybride aandrijvingen en hun componenten. Hiervoor richten we ons op:

  • Hybridisatie & elektrificatie
  • Strategieën voor de regeling van de voertuigdynamiek met koppelverdeling (‘torque vectoring’) en (actieve) ophanging
  • Impact van een grotere autonomie en hogere functionele veiligheid voor voertuigaandrijvingen
  • Geavanceerde ECO-energiemanagementsystemen (opladen, rijden, routing en comfort)

We ondersteunen je hele proces: van applicatievereisten over architectuur, conceptevaluatie, (co-)design en het bouwen van proof-of-concepts, inclusief software-implementatie, tot validatie.

Onze unieke software

We maken in dit proces gebruik van verschillende unieke softwaretools:

  • Virtueel simulatie- en optimalisatieplatform, ontwikkeld in MatLab, voor energiemanagementstrategieën voor hybride elektrische voertuigen, hybride energieopslagsystemen en dimensionering van aandrijfsystemen
  • Statische, hybride en dynamische modellen en modellen met geparametriseerde eindige elementen (FE), bijvoorbeeld elektrische variabele transmissies (EVT), in Matlab/Simulink
  • Gevalideerde voertuigmodellen voor voertuigdynamica-toepassingen

Downloads

Overzicht - Ontwerp en prototyping van elektrische & hybride voertuigaandrijvingen (EN)

Contacteer ons

Ben je op zoek naar een leverancier of partner voor het ontwerpen en prototypen van elektrische & hybride voertuigaandrijvingen? Contacteer ons dan snel!