Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projects > Video: Mechatronica 4.0

Video: Mechatronica 4.0

Uitdaging

Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie, staat voor een verregaande integratie van de virtuele en de fysieke wereld: digitale technologieën toegepast op industriële schaal zorgen reeds voor een optimalisatie van het gehele productieproces, en zullen in de toekomst aan de basis liggen van cyber-fysische systemen.

Het gevolg voor de maakindustrie is de vraag naar intelligente machines, met hoge autonomiteit, intelligentie en connectiviteit door integratie van low-cost technologie zoals MEMS sensoren, ICT toepassingen, open source controller platformen... Deze evolutie is tevens gekoppeld aan de stijgende vraag naar productie-op-maat en de flexibiliteit die daarvoor nodig is. Dit zal leiden tot een verregaande integratie en interactie tussen machines en hun omgeving.

Projectdoelstellingen 

Mechatronica 4.0 wilt deze verregaande integratie van de virtuele en fysieke wereld mee ondersteunen voor de Vlaamse KMO’s actief in de maakindustrie.
Sirris, Flanders Make en iMinds beschikken over de expertise en infrastructuur om KMO’s collectief te ondersteunen bij de overbrugging en innovaties tussen de technologische noden enerzijds en het technologisch aanbod anderzijds.

Economische waarde

Via Masterclasses, demo-opstellingen en vertaalonderzoeken (haalbaarheidsstudies) zullen KMO’s ondersteund worden om de innovaties op het gepaste moment een aan de gepaste kostprijs te integreren.

Resultaten

Klik hier door naar het volledige artikel waarin we vier getuigenissen voorstellen van hoe we KMO's geholpen hebben om digitale technologieën te implementeren. Bekijk ook hier de video's

Contact 

Maarten Witters - maarten.witters@flandersmake.be 

Projectpartners 

Looptijd: 
1/07/2014 tot 6/06/2018