Flanders Make schenkt laptops aan Digital for Youth

Flanders Make schenkt laptops aan Digital for Youth

Flanders Make heeft 47 oude laptops, verschillende keyboards, muizen en draagtassen geschonken aan Digital for Youth. Deze organisatie wil de digitale kloof verkleinen voor kwetsbare kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar. In samenwerking met andere sociale organisaties streven ze naar toegang tot ICT-materiaal om de interesse in technologie en digitale vaardigheden aan te scherpen. Om hun missie te bereiken zijn ze afhankelijk van laptopdonaties. Daarvoor richt Digital for Youth zich tot de bedrijfswereld, en dus ook tot Flanders Make.

Hoe werkt het?

Digital for Youth komt (vanaf 20 toestellen) je oude laptops ophalen. Vervolgens gaat hun partner, CTG Circular, met deze toestellen aan de slag. Als professionele refurbisher zorgt CTG Circular voor een volledige en gecertificeerde data wipe. Zo komt er zeker geen gevoelige informatie in verkeerde handen terecht.

Nadat de laptops terug klaar zijn voor gebruikt verdeelt Digital for Youth ze onder de organisaties die ze steunen. Dat zijn ondertussen meer dan 100 sociale organisaties en 350 scholen. Op hun website vind je een overzicht van gesteunde organisaties.

“Het doneren van verouderde laptops aan Digital for Youth is betrouwbaar en kostenbesparend, gezien alle data van de oude laptops wordt verwijderd en we hier een officieel certificaat van krijgen. Hierdoor besparen we als IT-afdeling veel tijd. Het doneren is daarnaast ook ecologisch en impactvol, gezien de oude laptops terug gebruikt worden door jongeren die anders buiten de huidige digitale maatschappij zouden vallen. Win-win!”

Yvan Beckers -

ICT Manager - Flanders Make

Ook doneren?

Heb je ook interesse om Digital for Youth te steunen? Bekijk dan zeker hun website en word ook donateur!

Kristof Vrancken, Communication Officer

Kristof Vrancken is sinds 2019 Digital Communication Officer bij Flanders Make. Als Digital Marketeer met ervaring in zowel B2B- als B2C-communicatie schrijft hij met een frisse blik op technologische innovatie, over wat letterlijk en figuurlijk beweegt binnen ons onderzoekscentrum.

More about