AUTOINFRA: Sprong vooruit in het valideren van autonome voertuigen

logo efra

Heeft de camera die overstekende voetganger opgemerkt? En wat in geval van fel zonlicht? Voor het valideren van autonome voertuigen is het noodzakelijk om snel over zoveel mogelijk simulaties te beschikken en de onderliggende software en algoritmes bij te sturen. Met de gloednieuwe “Recorder” dicht Flanders Make de kloof tussen virtuele en real-world simulaties.

Bij Flanders Make werd deze maand een belangrijke mijlpaal bereikt binnen het domein van zelfrijdende voertuigen. In Lommel zette de gloednieuwe “Recorder” zijn eerste stappen. Het is de kers op de taart van AUTOINFRA, een onderzoeksproject dat in 2018 van start ging.

Dit Europese project faciliteerde het ontwikkelen van nieuwe test- en validatie-infrastructuur voor de industrie in Vlaanderen, met als doel de marktintroductietijd voor autonome voertuigen aanzienlijk in te korten.

In de ontwikkelingscyclus van autonome mobiele systemen is het belangrijk om zo snel mogelijk over reële perceptiedata te beschikken en om zo veel mogelijk simulatiemodellen in te zetten bij het ontwikkelen en verbeteren van de software en onderliggende algoritmes.

Afbeelding Links: Virtuele simulatie. Rechts: Test met de Recorder.
Links: Virtuele simulatie. Rechts: Test met de Recorder.

 

MEER INFORMATIE

Wil je graag meer weten over dit project of de mogelijkheden van onze infrastructuur? Contacteer ons!