Subsidiemogelijkheden voor je bedrijf

Subsidies voor bedrijven

Er zijn momenteel een aantal bedrijfsgerichte subsidies beschikbaar waarin we een rol voor jouw bedrijf kunnen spelen.

De kmo-groeisubsidie in het kort

  • Voor kmo’s met een vestiging in Vlaanderen
  • Inwinnen van strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van de aanwerving van een strategisch profiel
  • Maximum € 50.000 subsidie per jaar per groeitraject
  • Oproep voor de thema's digitalisering, internationalisering en circulair en duurzaam ondernemen actief van 12/07/2021 tot 31/08/2021 23u59.

In het kader van een KMO-groeisubsidie kan Flanders Make de externe dienstverlener zijn voor strategisch advies.

Baekelandmandaat in het kort

  • Voor een consortium bestaande uit (minimum) een Vlaams bedrijf, een Vlaamse universiteit en een doctorandus
  • Uitvoeren van een doctoraatsproject met meerwaarde voor het bedrijf
  • Een subsidie van 50 tot 80% van de personeels- en werkingskosten van de doctorandus
  • Oproef actief van 01/07/2022 09u00 tot 06/09/2022 12u00

Flanders Make kan de rol opnemen van promotor en/of host. Wil je graag meer weten over deze subsidievorm? Lees dan zeker onze blog over het Baekeland mandaat bij Siemens Industry Software NV.

3. Oproepen voor Internationale samenwerkingen in O&O&I-projecten

Eurostars 3

Eurostars is het grootste steunprogramma voor kmo’s die in een internationaal O&O project willen samenwerken om innovatieve producten, processen of diensten te ontwikkelen en naar de markt te brengen. De projectleider is steeds een innovatieve kmo, en het consortium bestaat verder ook uit partners uit één of meer van de 37 deelnemende landen. Na een centrale internationale evaluatie wordt elke partner gesteund via een steuninstrument in eigen land of regio, Vlaamse deelnemers worden gesteund volgens de modaliteiten van een VLAIO onderzoeks- of ontwikkelingsproject.

Deadline indiening: 15 september 2022 – 14u
Meer informatie via VLAIO

Ira-SME

Ira-SME projecten versterken de competitiviteit van Europese kmo’s door in te zetten op samenwerking tussen kmo’s en kennisinstellingen van verschillende regio's/landen. Vlaanderen neemt deel aan de 30ste oproep en participeert met het steuninstrument ontwikkelingsproject.

Deadline indiening: 28 september 2022 – 12u00
Meer informatie via VLAIO

Globalstars Brazilië

De GlobalStars oproep staat open vanaf 26 april tot 11 oktober 2022. Deze oproep wil Vlaamse bedrijven stimuleren om met Braziliaanse partners ontwikkelingsprojecten uit te voeren in alle technologiegebieden met bijzondere invalshoek ‘duurzaamheid’ en ‘gezondheid’. Deze gezamenlijke GlobalStars oproep is een samenwerking tussen financieringsagentschappen uit België (Vlaanderen en Wallonië), Brazilië, Finland, Portugal, Spanje, Turkije en Nederland. Het maximale steunbedrag voor het Vlaamse projectdeel bedraagt maximaal € 500.000.

Deadline indiening: 11 oktober 2022
Meer informatie via VLAIO

ITEA voor softwareprojecten

ITEA is een industriegedreven Europees ecosysteem voor collaboratieve R&D projecten die raken aan de brede thematiek van software-intensieve systemen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen in deze projecten zijn o.a. artificiële intelligentie, cyber security, smart cities, Industrie 4.0, slimme mobiliteit, gezondheidszorg en smart engineering.

Deadline indiening: 15 november 2022
Meer informatie via VLAIO

Voor al deze internationale projecten kan Flanders Make optreden als onderzoekspartner. Wil je graag meer weten? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. 

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over de subsidiemogelijkheden voor je bedrijf? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Marc Engels, COO

Marc Engels is Chief Operating Officer (COO) van Flanders Make. Marc heeft een uitgebreide ervaring in onderzoek in samenwerking met de industrie (KU Leuven, Stanford University, IMEC, LoraNet, FMTC, Flanders Make). Hij heeft een ingenieurstitel en een doctoraat van de KU Leuven.