Industrie Vlaanderen 4.0 - AR ondersteuning voor Cleanrooms

Industrie Vlaanderen 4.0 - AR ondersteuning voor Cleanrooms

Binnen de AR4Industry proeftuin is een nieuwe demonstrator ontwikkeld voor opleidingen uit te voeren in het poetsen van cleanrooms aan de hand van Augmented Reality.

Tom Mondelaers van VLAIO verwoordt het zo: 

Industrie 4.0 to the rescue! AR ondersteunt poetspersoneel cleanrooms

Het is voor lifesciences-bedrijven cruciaal om goede medewerkers te vinden voor het reinigen van cleanrooms. Maar dat is sneller gezegd dan gedaan. Contaminaties op microscopisch niveau zijn onzichtbaar voor het blote oog, waardoor poetspersoneel in het duister tast wat de kwaliteitsbewaking betreft. Specialisten van de industrie 4.0-proeftuin ‘AR4Industry’ ontwikkelden in samenwerking met ViTalent, het competentiecentrum voor de farma en biotech in Vlaanderen, een oplossing met behulp van augmented reality. Met steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen - VLAIO!  

“Een van de grote voordelen van deze tool, is het visualiseren van de acties die je onderneemt. Je ziet waar je gepoetst hebt, waar je overlap gehad hebt én ook waar je nog niet geweest bent. Bovendien kan elke ruimte ingescand worden om het ideale poetspatroon te trainen”, aldus Veerle Van der Linden van ViTalent. Een schitterend voorbeeld van hoe de industrie 4.0-technologie ingezet kan worden voor het opleiden en ondersteunen van medewerkers!

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over deze proeftuin? Bezoek dan de website!

More about