Reduceer CO2-uitstoot via lichtgewicht materialen en ontvang tot 120.000€ steun.

Amulet Open call - Krijg tot 120.000€ steun voor de ontwikkeling van lichtgewicht materialen

Via deze open call zijn we op zoek naar KMO's die lichtgewicht materialen ontwikkelen voor de automotive-, lucht-en ruimtevaart-, energie- en bouwsector. Binnen Amulet, een Horizon 2020 project, werken we aan nieuwe industriële waardeketens met als doel enerzijds het reduceren van CO2-uitstoot en anderzijds het gebruik van grondstoffen efficiënter maken. 

Voor wie?

Deze open call richt zich op KMO's die actief zijn één van volgende sectoren: 

 • Bouw
 • Lucht- en ruimtevaart
 • Energie
 • Automotive

We focussen hierbij op volgende materialen: 

 • Composieten op basis van polymeren
 • Composietmaterialen met een keramische matrix
 • Legeringen van lichte metalen

Je voorgestelde oplossing moet betrekking hebben op de ontwikkeling en uitvoering van demonstratieactiviteiten rond technologie en systemen die van toepassing zijn op precies één van deze uitdagingen.

Is jouw onderneming actief in één van deze sectoren en werk je met deze materialen? Mis dan deze kans op 120.000€ steun niet. 

Hoe werkt het?

Het hele proces bestaat uit 4 stappen: 

 1. De aanvraagfase: Via online matchmaking events vorm je een consortium met 1 of 2 andere KMO's. Tot 36 consortia zullen worden uitgenodigd worden om hun oplossing te pitchen op de online jury dag.
 2. De haalbaarheidsstudie: Uit deze 36 consortia worden er 26 gekozen. Deze bedrijven krijgen 23.000€ steun om gedurende 4 maanden een haalbaarheidsstudie uit te voeren. 
 3. De demonstratiefase: Van deze 26 consortia worden er maximaal 7 consortia uitgekozen die 80.000€ steun ontvangen om gedurende 9 maanden een demo van hun oplossing uit te werken.
 4. De opvolgfase: Deze 7 consortia ontvangen vervolgens finaal nog 17.000€ om gedurende 2 maanden vervolgsteun voor hun innovatie te bieden. 

 

Download persbericht

Persbericht tweede open call

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over dit project of deze open call en de mogelijkheden voor je bedrijf? Neem snel contact met ons op.

Isabel Van de Weyenberg, Project Manager

Isabel Van de Weyenberg is sinds 2012 werkzaam bij Flanders Make. Na haar studies als Burgerlijk Ingenieur Materiaalkunde, gevolgd door een doctoraat, heeft ze enkele jaren ervaring in de industrie opgedaan. Deze praktische kennis past ze nu toe in de onderzoeksprojecten van Flanders Make, waar ze als projectleider functioneert.