Flanders Make event

Webinar: Derisking of Industrial IoT

Online
Webinar: Derisking of Industrial IoT

Meer informatie

Hoewel het potentieel voor succes hoog is, is het risico gerelateerd aan onvoldoende beveiligde industriële automatiserings- en cloudtechnologieën ook een aanzienlijk risico, en niet alleen voor het implementerende bedrijf, maar ook voor de waardeketenpartners die met hen samenwerken. Het is onvermijdelijk dat gebruikers en technologieleveranciers zich moeten houden aan veranderende wetgeving om hun systemen te beveiligen. Het bereiken van veilige automatisering en cloudintegratie kan echter ingewikkeld en uitdagend zijn. Als antwoord hierop biedt ons webinar uitvoerbare aanbevelingen om de beveiliging van automatisering en cloudapplicaties beheersbaar te houden.

Een belangrijk aandachtspunt in onze discussie is de effectiviteit van standaardisatie, preconfiguratie en automatisering van cloudimplementaties voor smart manufacturing om de implementatie- en onderhoudsinspanningen te minimaliseren en de veerkracht te verbeteren. Wat betreft de installaties op locatie, stellen we eenvoudige stappen voor om de netwerkbeveiliging te verbeteren door zonescheiding, aangevuld met een paar eenvoudige maatregelen. Zowel de productie als de cloud kunnen beter worden beveiligd met behulp van gedifferentieerde toegangscontroles voor mensen, apparatuur en software. Software moet worden geanalyseerd op kwetsbaarheden, of deze nu is ingebouwd in een product, wordt geleverd door een leverancier of zelf is gemaakt (mogelijk met hulp van buitenaf). Met deze aanpak kun je een grote stap zetten in het beveiligen van je systemen.  

Deze principes gelden zowel voor hard- en softwareleveranciers als voor hun gebruikers, integrators, dienstverleners en fabrikanten.

Tot slot zullen we de deelnemers begeleiden bij het gebruik van standaarden en richtlijnen en de ondersteuning die in België beschikbaar is, met praktisch advies en sjablonen van Flanders Make.

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht

Online