Flanders Make event

UITGESTELD: Hands-on workshop: bouw je eigen detector voor oppervlaktedefecten

Leuven
WorkshopComputer

Evenement adres

Flanders Make Leuven
Gaston Geenslaan 8
3001 Heverlee
België

Ben je geïnteresseerd in geautomatiseerde visuele kwaliteitsinspectie? Heb je je ooit afgevraagd of je de kwaliteitsinspectie voor oppervlaktedefecten binnen jouw bedrijf zou kunnen automatiseren? Flanders Make biedt twee workshops aan over dit onderwerp. Voertaal van beide workshops is Engels. 

 

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Wil je leren hoe je kwaliteitsinspectiesoftware ontwikkelt en AI-modellen traint om oppervlaktedefecten te detecteren? Je hebt geen of beperkte ervaring met computer vision of programmeren - geen zorgen, basis programmeervaardigheden kunnen natuurlijk nuttig zijn maar zijn niet vereist! Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van het trainen van AI-modellen en vervolgens ontwikkel je op basis van een voorbereide use case een programma dat defecten detecteert. Daarom zullen we een dataset verzamelen, gegevens annoteren en verschillende AI-modellen trainen.

Wil je de flow direct toepassen op een product van jouw bedrijf en naar huis gaan met de eerste versie van een defectdetectiemodel hiervoor? Neem dan vooraf contact met ons op en we kijken of het mogelijk is! We zouden graag een extra onderdeel voor inspectie opnemen, maar hebben wel een aantal vereisten (het acquisitiesysteem dat we willen gebruiken kan bijvoorbeeld objecten opnemen met een afmeting tussen 5x5x5cm en 20x20x 20cm).  
 

VOOR WIE?

Deze workshop is bedoeld voor professionals uit de industrie die geïnteresseerd zijn in computervisie en AI (basiskennis van programmeren is handig, maar niet vereist).

Deelnemers moeten hun eigen laptop meenemen en een Google-account hebben (voor eenvoudige installatie zullen we code online uitvoeren in Google Colab, waarvoor een Google-account nodig is).

WAAR EN WANNEER? 

De workshop vindt plaats in ons kantoor in Leuven van 9.30 tot 16.00 (lunch inbegrepen).

Als je geïnteresseerd bent in deze workshop, maar 18 maart is niet mogelijk voor jou, geef dan een seintje via ons contactformulier. Als er voldoende interesse is, kunnen we de workshop dit jaar opnieuw organiseren. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van een nieuwe opportuniteit om deze workshop bij te wonen.

Deze workshop werd uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Via onze nieuwsbrief houden we op de hoogte van zodra de nieuwe datum gekend is.

Leuven