Tech@Lunch: Optische vezelsensoren voor activabewaking

Webinar
Tech@Lunch: Optical fiber sensors for asset monitoring

Flanders Make serveert Tech@Lunch

Tijdens onze Tech@Lunch-webinars zal een van onze specialisten uitgebreid ingaan op een actueel onderwerp in slechts een half uur. Op deze manier krijgt u een maximum aan inspiratie in een minimum aan tijd. De sessie die plaatsvindt op maandag 6 mei 2024 tussen 12u30 en 13u00 zal gaan over 'Optische vezelsensoren voor activabewaking'. Dit onderwerp wordt gepresenteerd door Sidney Goossens, FlandersMake@VUB.

Korte introductie van deze sessie:

Welkom bij de Tech@Lunch-serie, met deze keer als thema 'Optische vezelsensoren voor activabewaking'.

Tijdens deze Tech@Lunch-sessie... duiken we in de wereld van Optische Vezelsensoren (OFS), een geavanceerde technologie die steeds vaker wordt gebruikt voor het monitoren van verschillende parameters zoals spanning, temperatuur en druk in activa. OFS biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele elektronische sensoren: ze zijn slank van bouw, ongevoelig voor elektromagnetische interferentie en overspraak, corrosiebestendig en in staat tot multiplexing. Stel je voor hoe eenvoudig het is om honderden spanningsensoren te integreren binnen één optische vezel in vergelijking met de complexiteit van traditionele bekabeling met hetzelfde aantal spanningsmeters.

Tijdens deze tutorial, gepresenteerd door Flanders Make@VUB, bieden we een beknopt overzicht van de operationele principes achter puntgebaseerde OFS, volledig gedistribueerde OFS en gespecialiseerde OFS. Bovendien zullen we echte casestudy's laten zien die hun enorme potentieel voor toepassingen in activabewaking illustreren.

De sessie is gratis, maar je moet je wel registreren

Webinar