Statusgestuurd onderhoud van roterende machines

Machines en voertuigen produceren trillingen tijdens het gebruik. Door de karakteristieke patronen in deze trillingen op te volgen, weten we wanneer een component fouten begint te vertonen, meestal als gevolg van mechanische slijtage, zoals bij lagers en tandwielen. Deze kennis stelt ons in staat om het onderhoud ruim voor de storing in te plannen, maar alleen uit te voeren op het moment dat het systeem dit nodig heeft, waardoor stilstandtijden verminderd en de onderhoudskosten geoptimaliseerd worden.

We bieden op maat gemaakte monitoringoplossingen voor het opsporen en diagnosticeren van storingen in machines en voertuigen op basis van detectietechnologieën voor trillingen, akoestiek en e-motorstromen.

Flanders Make - Statusmonitoring op basis van trillingen

Wat bieden we aan?

In ons Smart Maintenance Lab, leggen we de trillingsgegevens van voertuigen en machines vast met behulp van versnellingsmeters. We koppelen deze informatie aan andere beschikbare parameters zoals temperatuur, rotatiesnelheid, enz. De signalen worden vervolgens verwerkt met behulp van slimme algoritmen voor foutdetectie en -voorspelling. Onze algoritmes kunnen geïmplementeerd worden op embedded hardware om al deze gegevens te verwerken en, optioneel, om de statusindicatoren voor een eenvoudige monitoring naar een cloudomgeving te sturen.

Zoek je een partner om de haalbaarheid van statusmonitoring voor uw specifieke machine of specifiek voertuig te evalueren en te demonstreren? Wij bieden:

  • hulp door ons draagbare monitoringsysteem te installeren, machinegegevens te verzamelen en deze met behulp van onze algoritmen te verwerken.
  • onze eigen robuuste foutdetectie- en -voorspellingsalgoritmen, die in combinatie met goedkope trillingssensoren gebruikt kunnen worden.
  • onze testinfrastructuur voor het op maat testen van lagers en tandwielen ter beschikking voor het op maat testen van verschillende soorten lager- of tandwielfouten.
  • goed gedocumenteerde trillingsdatasets vanuit de versnelde levensduurtests van lagers aanleveren om bestaande statusmonitoringoplossingen te testen, te evalueren of te benchmarken.

Onze unieke software & hardware

Wij maken in dit proces gebruik van verschillende unieke software- en hardwaretools:

  • Robuuste foutdetectie- en -voorspellingsalgoritmen voor fouten in lagers, tandwielen, motoren, enz.
  • Een ruim aanbod aan sensortechnologieën (bijv. goedkope versnellingsmeters en microfoons op basis van MEMS, ultrasone geluidssensoren, stroomsensoren, enz.)
  • Draagbaar statusmonitoringsysteem voor data-acquisitie en -verwerking.
  • Lageropstellingen uit ons Smart Maintenance-lab voor hoogwaardige datasets

Downloads

Overview - Statusmonitoring op basis van trillingen (EN)

Contacteer ons

Ben je op zoek naar een leverancier of partner voor statusmonitoring van je machines op basis van trillingen? Contacteer ons dan snel!