We verminderen de ontwerponzekerheden door gegevens uit de productie-, validatie- of bedrijfsfase te vertalen naar bruikbare ontwerpinformatie. Met onze unieke aanpak leggen we deze moeilijk te meten gegevens vast via datagestuurde digital twins, verrijkt met fysisch geïnspireerde modellen.

Flanders Make - Ontwerp voor levenscyclus

Wat bieden we aan?

Om toekomstige ontwerpen van uw machines en componenten te verbeteren, houden we rekening met de verschillende fasen in de levenscyclus van deze machines/componenten. Kennis en informatie over productieregels en -impact, assemblageprocessen en het effect op de productprestaties worden geobjectiveerd en gebruikt in het productontwerp. Dit stelt ons in staat om:

  • het productontwerp te optimaliseren door rekening te houden met verschillende aspecten van de levenscyclus, zoals de maakbaarheid en de assemblage;
  • de parameters van het productieproces met betrekking tot de prestatie-eisen te optimaliseren;
  • bij het optimaliseren van een ontwerp rekening te houden met informatie die is vastgelegd in ontwerpregels. Deze inzichten kunnen voortkomen uit menselijke ervaringen, simulaties of het gebruik van digital twins.

Onze unieke software

Wij maken in dit proces gebruik van verschillende unieke softwaretools:

  • In eigen huis ontwikkelde Matlab-onderzoekscodes om (niet-lineaire) eindige elementen, (flexibele) multi-body-systemen en versnellingsdynamica te modelleren.
  • In eigen huis ontwikkelde methode voor optimalisatie van procesprestaties en een ontwerp voor de assemblage.

Downloads

Overzicht - Ontwerp voor levenscyclus (EN)

Contacteer ons

Ben je op zoek naar een designleverancier of -partner voor "ontwerp voor levenscyclus"? Contacteer ons dan snel!