We leveren de optimale hardware-configuratie en algoritmische oplossingen voor visuele inspectiesystemen in productieomgevingen (productielijn, productiemachines, montagewerkplek, enz.). We bieden robuuste en eenvoudig te implementeren computervisie-algoritmen die weinig trainingsgegevens nodig hebben.

Flanders Make - Implementatie van robuuste en betrouwbare visuele inspectiesystemen

Wat bieden we aan?

We bieden oplossingen op maat voor visuele inspectie in verschillende toepassingsdomeinen. Een belangrijk toepassing is de nauwkeurige visuele detectie van afwijkingen in producten met een hoge variabiliteit, zoals delaminatie van bewerkte composieten, detectie van barsten in 3D-gedrukte zolen, kwaliteitsbewaking van medische pillen, enz. Wij bieden de optimale HW-configuratie en algoritmische oplossingen voor visuele in-line of end-of-line kwaliteitsbewaking in productielijnen. De oplossingen zijn gebaseerd op in de handel verkrijgbare 1D-, 2D- of 3D-visiesensoren. Onze diensten, voor deze toepassing, omvatten:

 • In-line kwaliteitsbewaking in productielijnen:
  • Schatting en verificatie van producteigenschappen (afmetingen, profielen, enz.) voor stationaire en bewegende objecten, zelfs met een hoge bewegingssnelheid (tot 100 m/s).
  • Nauwkeurige visuele detectie van afwijkingen van de oppervlaktekwaliteit, ook laag contrasterende en minieme defecten die moeilijk te detecteren zijn met het oog. De oplossing die wij voorstellen vereist slechts een kleine hoeveelheid voorbeeldbeelden (doorgaans enkele goede beelden per anomalie) en maakt gebruik van de creatie van nauwkeurige fotorealistische synthetische gegevens. Deze oplossing kan geïmplementeerd worden in flexibele productielijnen die meerdere producten bevatten.
  • Inspectie van anomalieën in de omgeving van een productiesysteem (bijv. onderstaand voorbeeld van mistdetectie).
 • Geïntegreerde machine-visie-oplossing voor budgetvriendelijke (vanaf ~100€) en snelle monitoringtoepassingen (tot 20kHz).
 • 3D-scans voor metrologie en CAD-gebaseerde optimalisatie (bijv. optimale pasvorm en stiksels om precieze afwijkingen in geometrische en oppervlakte-kenmerken te kunnen detecteren) met behulp van een door Flanders Make ontwikkeld optimalisatiekader dat productiviteitsverbetering mogelijk maakt met behoud van dezelfde nauwkeurigheid als die van commerciële systemen.

We kunnen visie-oplossingen zonder beschermde code bouwen en bieden de volledige broncode van uw oplossing aan.

Onze unieke software

Voor deze toepassingen hebben we verschillende unieke softwaretools ontwikkeld:

 • Toolbox voor het ontwerpen van een budgetvriendelijk 1D-visiesysteem
 • Software voor 1D-/2D-detectie van visuele anomalieën
 • Software voor 3D-reconstructie van puntenwolken

Downloads

Overzicht - Implementatie van robuuste en betrouwbare visuele inspectiesystemen (EN)

Contacteer ons

Ben je op zoek naar een leverancier of partner voor de implementatie van robuuste en betrouwbare visuele inspectiesystemen? Contacteer ons dan snel!