Door de toegenomen complexiteit (meer componenten, functies, technologieën, enz.) van mechatronische producten is het gebruik van modellen voor het ontwerpen van deze producten onvermijdelijk geworden. Zonder ondersteunende tools zou het ontwerpen en analyseren van productconcepten bijzonder moeilijk en zeer tijdrovend zijn.

We bieden computerondersteunde ontwerptools aan die verschillende ontwerpconcepten genereren en optimaliseren om de door u gewenste specificaties te bereiken.

Flanders Make - Computerondersteund ontwerp van mechatronische producten

Wat bieden we aan?

Steunend op onze uitgebreide expertise in computerdesignsynthese definiëren en ontwikkelen we geparametriseerde dynamische prestatiemodellen. Een belangrijk punt hierbij is het selecteren van de juiste modelstructuur op basis waarvan de benodigde ontwerpkenmerken opgenomen kunnen worden. Daarnaast versnellen we de conceptuele ontwerpfase door het genereren en evalueren van ontwerpkandidaten. Door middel van gerichte modelbenaderingen maken we de analyse van het energieverbruik, de belasting van de componenten en de NVH-prestaties mogelijk.

Een modelgestuurde ontwerpaanpak biedt voordelen voor zowel systeemintegrators als bedrijven die componenten ontwerpen. Deze benadering helpt bij het oplossen van grootschalige optimalisatieproblemen die zich voordoen bij het ontwerpen van mechatronische producten. De dynamische prestatiebeoordeling wordt vooraf in het pre-prototypestadium geladen zodat bedrijven een beeld krijgen van hun ontwerp-'hotspots'.

 

Onze unieke software

We maken in dit proces gebruik van verschillende unieke softwaretools:

  • In eigen huis ontwikkelde modellerings- en simulatietools
  • In eigen huis ontwikkelde optimalisatietoolboxen

Downloads

Overzicht - Computerondersteund ontwerp van mechatronische producten (EN)

Contacteer ons

Ben je op zoek naar een leverancier of partner voor computerondersteund ontwerp van mechatronische producten? Contacteer ons dan snel!