Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over Flanders Make

Over Flanders Make

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Vanuit onze vestigingen over heel Vlaanderen stimuleren we open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek.

Door ondernemingen en onderzoeksinstellingen samen te brengen, helpen we om concrete product-en productie-innovaties in de voertuigindustrie, in machinebouw en in productieomgevingen te realiseren. Onze expertise focust op vier kerncompetenties, allen gebaseerd op modellering en virtualisatie, die hieronder schematisch worden weergegeven:

Ons doel is bij te dragen tot de technologische ontwikkeling van de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst. Zo creëren we toegevoegde waarde voor de maakindustrie. Samen helpen we ondernemingen om beter en sneller te innoveren. Daarnaast zetten we sterk in op internationale innovatiesamenwerking en op participatie in Europese onderzoeksprojecten.

Flanders Make telt vandaag 500 onderzoekers die voltijds als een unieke community samenwerken aan een gemeenschappelijke industriële onderzoeksagenda.

Meer weten over wat we doen? Bekijk onze video!