Amulet, het door de EU gefinancierde project ter ondersteuning van Europese KMO's, presenteert zijn eindresultaten

Meer dan 100 deelnemers woonden het slotevenement van AMULET bij op 16-17 oktober 2024, tijdens de 13e internationale handelsbeurs voor composietmaterialen KOMPOZYT-EXPO in Krakau, Polen.

We begonnen op 16 oktober 2024 met de presentatie “Overzicht van het AMULET-project en de resultaten”, gericht op de resultaten van het AMULET-project. Daarna organiseerden we twee zeer verrijkende rondetafeldiscussies. De sessie werd afgesloten met een presentatie “Unlocking Potential: Advanced Lightweight Materials Challenges and Innovations in Key Industrial Sectors" waarin de uitdagingen van lichtgewicht materialen voor de bouw-, luchtvaart- & ruimtevaart-, energie- en automobielsector werden belicht.

Pitchwedstrijd

Op 17 oktober 2024 organiseerden we een Pitching Sessie voor de winnaars van de 1ste en 2de AMULET open oproepen. Elke begunstigde kreeg 10 minuten voor een presentatie en een vraag- en antwoordsessie. Vertegenwoordigers van de 15 winnende consortia die naar de beurs kwamen, gaven hun presentaties. Ze kregen ook de kans om hun prototype of demonstratiemodel te tonen in de stand van AMULET.

Naast het budget dat al verdeeld was over de drie fasen van het AMULET-demonstratieprogramma, besloot het AMULET-consortium om 16 800 euro extra toe te kennen aan de kmo's die deelnamen aan de fasen 2 en 3 van de twee open oproepen. Deze 16 800 euro zijn verdeeld in 3 prijzen 8000 euro, 5400 euro en 3400 euro.

Om de sleutelrol van kmo's te vieren en te promoten, organiseerde het AMULET-project een wedstrijd waarbij de drie beste projecten van de AMULET-uitdaging werden geselecteerd uit de 15 gefinancierde projecten.

Het hoogtepunt van ons slotevenement was de prijsuitreiking voor de beste projecten in het AMULET-programma. De winnaars ontvingen de AMULET Awards en bijbehorende financiële prijzen.
 

Achtergrond informatie

HetAMULET-project, gefinancierd door hetHORIZON 2020 INNOSUP-programma, ondersteunde en cofinancierde projecten die gericht zijn op het benutten van het innovatiepotentieel van kleine en middelgrote ondernemingen door middel van sectoroverschrijdende en gefinancierde kennisuitwisseling. Het project is een regio-overschrijdend partnerschap in tien EU-landen waarbij zeven clusters, vier RTO's en twee kmo's betrokken zijn.

Het project

In het algemeen ging het bij het AMULET-project niet alleen om het bieden van financiële ondersteuning aan Europese mkb-bedrijven om te werken aan prototypes en het demonstreren van geavanceerde technologische oplossingen, maar ook om hen te helpen bij het verder ontwikkelen van hun oplossingen die bijdragen aan de vermindering van CO2-emissies en het verbeteren van efficiënt gebruik van hulpbronnen in de EU door het stimuleren van de rol van mkb-bedrijven, waarbij hun innovaties naar verwachting worden gefaciliteerd en ondersteund door clusters.

AMULET bood educatieve ondersteuning op het gebied van technische kennis (bijv. webinars) en zakelijke onderwerpen (bijv.B2B-coaching), evenals een ambassadeursnetwerk dat zakelijke kansen biedt. Het onderwijsmateriaal is verzameld in de repository en is hier beschikbaar op het ELCA-platform.

De onderwijsprogramma's en coachingsactiviteiten in AMULET worden ondersteund door het ELCA-platform, een online innovatieplatform dat werkt als een match-making-omgeving, uitsluitend gericht op clusters, bedrijven en onderzoekscentra die werken aan lichtgewichtgerelateerde activiteiten.

Meer informatie is beschikbaar in de nieuwsbrief van AMULET.

Isabel Van de Weyenberg, Project Manager

Isabel Van de Weyenberg is sinds 2012 werkzaam bij Flanders Make. Na haar studies als Burgerlijk Ingenieur Materiaalkunde, gevolgd door een doctoraat, heeft ze enkele jaren ervaring in de industrie opgedaan. Deze praktische kennis past ze nu toe in de onderzoeksprojecten van Flanders Make, waar ze als projectleider functioneert.