Flanders Make breidt zijn expertise uit en voegt 3 nieuwe core labo’s toe

Flanders Make breidt zijn expertise uit en voegt 3 nieuwe core labo’s toe

Vanaf 1 januari breiden we onze expertise uit dankzij de toevoeging van 3 nieuwe core labo’s. Samen werken al onze onderzoekers voltijds aan innovatie met en voor bedrijven. Graag stellen we onze 3 nieuwe core labo’s kort voor:  

 1. Declarative languages and Artificial Intelligence @ KULeuven (DTAI-FET).
  Dit core labo maakt deel uit van onze Decision & Control competentiecluster en beschikt over een unieke AI-achtergrond, die complementair is met de activiteiten van onze andere core labo’s. Bovendien heeft het labo veel ervaring in het implementeren van AI in industriële toepassingen. Deze extra expertise zorgt ervoor dat we AI kunnen combineren met onze domein kennis over productie en producten in beweging.
 2. Value, Cost & Circularity in Manufacturing @ UAntwerpen, UHasselt en KULeuven.
  Dit core labo verenigt specialisten van 3 Vlaamse universiteiten en maakt deel uit van onze Design & Optimisation competentiecluster. Het bundelt hun expertise en focust hierbij op:
  • Het economische aspect van een product (kost en waarde) doorheen de voorraadketen en de volledige levenscyclus.
  • Evaluatie en optimalisatie van circulariteit en duurzaamheid van een product.
  • Modelering en optimalisatie algoritmes voor multi-criteria beslissingsondersteuning.
 3. Cost and Value Analytics, Models & Optimisation @ UGent.
  Dit core labo maakt deel uit van onze Design & Optimisation competentiecluster. Het beschikt over een uitgebreide expertise in Total-Cost-of-Ownership modelering en optimalisatie. Vanuit het perspectief van de producent focussen we hier op de productiefase. Hierbij horen ook het modelleren van bedrijfsprocessen en data-analyses in een productie context. Zo vormen we een brug tussen management, bedrijfsprocessen en technologie.

Dankzij deze nieuwe stap in onze ontwikkeling groeit Flanders Make verder als onderzoekscentrum voor de industrie. Zo kunnen we bedrijven nog beter van dienst zijn en wapenen om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over onze organisatiestructuur? Bekijk dan ons organigram of contacteer ons!

More about