Defectvrij 3D printen van metaal

Kwaliteitscontrole bij 3D printen van metaal

Additive manufacturing van metaal (of 3D-printen van metaal) is een veelbelovende techniek in productieomgevingen. Toch worstelen veel bedrijven met de kwaliteitscontrole. Hoogwaardige producten zoals turbineschoepen, rotors, functionele onderdelen voor de luchtvaart, enz. hebben een dichte metaalstructuur. Voor deze toepassingen eisen klanten consistente en gecertificeerde kwaliteitsniveaus. Onderdelen van mindere kwaliteit bevatten vaak porositeiten en andere stollingsdefecten. Deze worden veroorzaakt door suboptimale procesomstandigheden, bijvoorbeeld wanneer nieuwe onderdelen voor het eerst worden geproduceerd, of wanneer in een serieproductie de procesomstandigheden afwijken om wat voor reden dan ook. Om defecten op te sporen, aan kwaliteitsnormen te voldoen en certificaten af te leveren, is een monitoringsysteem nodig dat steunt op in-procesgegevens.

Interesse in deze technologie?

Voor dit project zoeken we bedrijven die baat hebben bij de resultaten van de hierboven beschreven use case. Heb je interesse in de uitkomst van dit project? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Ben je geïnteresseerd in de resultaten van dit project? Of wil je meer weten over het defectvrij 3D printen van metaal? Aarzel dan niet om ons te contacteren!