Baanbrekende technologische innovatie voor ultieme rijervaring

Vlaamse start-up biedt ultieme rijervaring door baanbrekende technologische innovatie.

Rijden met een voertuig dat de kick van een motorfiets combineert met de luxe van een sportwagen en zowel bestuurder als passagier een sensationeel gevoel geeft dat je alleen kan ervaren in de cockpit van een straalvliegtuig? Het kan binnenkort met het innovatieve kantelend voertuig van Kerv Automotive, een ambitieuze Vlaamse startup die sinds 2016 werkt aan de ontwikkeling van de Kerv STV.

STV staat voor Slim Tilting Vehicle. De Kerv beschikt namelijk over een uniek hydraulisch kantelsysteem dat een baanbrekende technologische innovatie combineert met een sensationele rijervaring. De cabine van de Kerv kantelt mee in de bochten, net als bij een motorfiets. Het systeem vangt hierbij alle zijdelingse krachten op zodat het voertuig naadloos door iedere bocht glijdt en je ten alle tijde perfect in balans blijft. Dit levert een nieuw niveau van rijdynamiek op dat conventionele sportauto's niet kunnen bieden.

In deze blog lees je meer over hoe Kerv Automotive samenwerkte met Flanders Make voor de ontwikkeling van dit staaltje toptechnologie.