Flanders Make event

Tech@Lunch: Elektrische Versnellingen en hun Impact op Toekomstige Elektrische Voertuigen

Online
Tech@Lunch: Elektrische Versnellingen en hun Impact op Toekomstige Elektrische Voertuigen

Elektrische Versnellingen en hun Impact op Toekomstige Elektrische Voertuigen

Het onderwerp van deze sessie uit de Tech@Lunch-serie is 'Elektrische Versnellingen en hun Impact op Toekomstige Elektrische Voertuigen'.

De belangrijkste drijfveren voor de ontwikkeling van elektrische motoren voor elektrische voertuigen zijn tegenwoordig compactheid, vermogensdichtheid, energie-efficiëntie en kostenefficiëntie. Dat is de reden waarom huidige elektrische voertuigen vaak permanente magneetmotoren gebruiken: ze bieden de gewenste hoge vermogensdichtheid en uitstekende efficiëntie. Permanente magneetmotoren hebben echter als nadeel dat hun snelheid beperkt is door de beschikbare batterijspanning. Aangezien het toevoegen van een mechanische versnellingsbak een negatieve invloed heeft op kosten en efficiëntie, stellen we voor om een standaard elektrische aandrijving om te vormen tot een elektrische versnelling. Het concept van zo'n e-versnelling is gebaseerd op het feit dat het efficiënte bedrijfsbereik van een elektrische motor verandert wanneer je de wikkelverbinding wijzigt. Door een schakelunit toe te voegen aan de standaard motor-aandrijving, kunnen we deze wikkelverbinding online aanpassen terwijl de motor draait. Op deze manier wordt het efficiënte snelheidsbereik vergroot, zonder de noodzaak van een mechanische versnellingsbak.

In deze Tech@Lunch-sessie zullen we dieper ingaan op het concept van de e-versnelling. We zullen bespreken hoe we een standaard elektrische motor kunnen aanpassen tot een e-versnelling, zonder de oorspronkelijke beoordeelde kracht of maximale koppel te veranderen. Verschillende soorten schakelunits en wikkelverbindingen voor verschillende koppel- en snelheidsbereiken zullen aan bod komen. Daarna zullen we een nadere blik werpen op onze e-versnellingsdemonstrator. Deze demonstrator maakt het mogelijk om het snelheidsbereik van de oorspronkelijke aandrijving te verdubbelen met behulp van een goedkope en efficiënte schakelunit. De schakeltijd ervan is concurrentieel met de versnellingsbak van een Lamborghini Aventador.

Registreer hier

Online