Kick-off: Circular Bonding

Online event
Kick-off: Circular Bonding
€ 0.00/p.p

Circular bonding project

Op 1 april 2021 is het Circular Bonding project officieel van start gegaan.  In dit project bundelen Flanders Make, VITO en BIL hun kennis om Vlaamse ondernemingen wegwijs te maken in het duurzaam ontwerpen van hun producten met het oog op reparatie, hergebruik en recyclage.

Bedrijven uit diverse sectoren zoals: automobielsector, machinebouw- of bouwsector maken voor diverse assemblages frequent gebruik van lijm. Dit komt omdat ze efficiënt multi-materiaal assemblages met elkaar kunnen verbinden alsook door hun specifieke eigenschappen zoals lucht- en waterdichtheid, demping en lichtgewicht.  Echter, deze verbindingstechniek staan vandaag nog voornamelijk bekend om zijn irreversibel karakter. Wat als er een deel van het product hersteld of vervangen dient te worden?  Wat zijn de recyclage-mogelijkheden bij einde levensduur?

Deze nieuwe vereisten, die passen in de denkwijze van een circulaire economie, vragen een nieuwe aanpak vanaf het eerste stadium van productontwerp.  Met het COOCK-project “Circular Bonding” willen de projectpartners hier alvast de nodige ondersteuning bieden aan de Vlaamse industrie.

Ontvang als eerste de bevindingen uit dit project

Bent u als Vlaams bedrijf geïnteresseerd om vanop de eerste rij geïnformeerd te worden over het Circular Bonding project?  Dan kan u alvast inschrijven om deel te nemen aan de (online) kick-off meeting, die zal plaatsvinden op 25 mei, van 15u tot 17u.  Daarna beslist u pas of u wenst deel uit te maken van de gebruikersgroep van dit project.  

Deelname aan de kick-off is gratis, maar u dient zich te registreren

€ 0.00/p.p

Online event