Massacustomisatie vraagt om digitale werkinstructies

Dit webinar heeft plaatsgevonden, maar onderaan kan u zich registreren om de footage van dit webinar te bekijken.

Er is een trend van massaproductie naar massacustomisatie. Waar vroeger operatoren vaak repetitieve taken hadden, produceren we nu vaker in kleine series waarvan de producten aangepast zijn aan de noden van de klant. Het werk voor de operator is complexer geworden waardoor de operatoren meer ondersteuning nodig hebben. Digitale werkinstructies die snel aangemaakt, aangepast en gemakkelijk geconsulteerd kunnen worden zijn hierbij noodzakelijk.

In deze webinar gaan we dieper in op het opstellen van digitale werkinstructies en hoe we dit proces kunnen automatiseren. In dit proces dienen we rekening te houden met verschillende factoren zoals het ervaringsniveau van de gebruiker (werkinstructies op maat van de ervaring van de operator zorgen voor een vlotter proces), de gebruikte tool (denk aan VR/AR brillen, foto's, projecties op de werktafel, etc.), het vermijden van technostress (de operator blijft de touwtjes in handen hebben), de mogelijkheid om de operator feedback te laten geven, etc.. Daarnaast zorgen digitale werkinstructies ervoor dat nieuwe werknemers sneller aan de slag kunnen gaan en ze minder opleiding nodig hebben. 

Programma

Spreker Topic
Maarten Witters, Flanders Make Introduction
Dorothy Gors, Flanders Make Generation of Digital Work Instructions from CAD
Edit your work instructions on the job floor
Johannes Cottyn, FlandersMake@.UGent Introduction on quality of work instructions and operator feedback
Stijn De Ketelaere, Proceedix Fast generation of digital work instructions with operator feedback
Manufacturing company testimonial
Kim Rutten, Arkite New features
Ian Verlinde, CNHi Testimonial

 

Deze online sessie is gratis en vindt plaats op  19 mei 2020 van 11u00 tot 12u00.

BEKIJK DE FOOTAGE VAN DIT WEBINAR

Heeft u dit webinar gemist maar wilt u het herbekijken? Laat dan hier uw contactgegevens achter en krijg toegang tot de beelden van dit webinar: