Flanders Make event

Cybersecurity: Hoe maak je je productie bestand tegen hackers?

Gent
Cybersecurity: Hoe maak je je productie bestand tegen hackers?

Evenement adres

ICC GENT
Familie van Rysselberghedreef 2
9000 Gent
België

Flanders Make event rond cybersecurity

Zet je in op de end-to-end digitalisering van jouw productie? Mis dit evenement dan niet!
Je krijgt er een beeld van de noden rond end-to-end digitalisatie op het vlak van IT/OT beveiliging.

End-to-end digitalisatie past in de circulaire economie en industrie van de toekomst. Het staat voor de digitalisatie van de volledige keten van bedrijfsprocessen, van productontwerp tot productiecontrole- en sturing, én het uitwisselen van die data. Vaak gebeurt die data-uitwisseling niet alleen binnen de bedrijfsmuren, maar ook daarbuiten, tussen bijv. meerdere sites, eventueel in meerdere landen en met toeleveranciers.

Belangrijke noden hierbij zijn:

  • Veilig data delen binnen een zelf bepaald kader
  • Ontvangen data controleren vooraleer ze binnenkomen in het bedrijf
  • Beveiliging van softwaretoepassingen zodat ze niet gehackt kunnen worden

Bedrijfsexperten aan het woord

Experts van Ebo EnterprisesDelawareSavaco en Ometa  lichten toe hoe bedrijven veilig hun volgende stappen op het vlak van digitalisering kunnen zetten. Zowel bedrijven die hun eerste stappen zetten als diegenen die al ver staan in hun digitalisering zullen tijdens dit evenement nieuwe inzichten opdoen.

Programma

(Alle presentaties zullen in het Engels gegeven worden.)
Tijd Topic
15:00 Ontvangst met koffie
15:30 Introductie
Marc Engels & Grisja Lobbestael - COO & CEO, Flanders Make
16:00

Realtime beveiligde digitale werkruimtes die bruikbare inzichten op uw werkvloer genereren
Luc Deleu - CEO, Ometa
"Ometa heeft een schat aan ervaring in het integreren van verschillende systemen en het verzekeren van efficiënt gegevensbeheer. Ze hebben een unieke benadering van beveiliging die een veilige login en security token creatie biedt en tegelijkertijd authenticatie en autorisatie valideert voor elke API call. De real-time datastromen brengen ERP (planning) en Shopfloor (actuele) gegevens samen wat resulteert in onmiddellijk bruikbare inzichten."

Hoe pak je cybersecurity het beste aan bij het ontwerp van "connected" apparaten?
Vincent Haerinck - Team Manager Security, Savaco
"Hoe ga je best om met cybersecurity in het ontwerp van je “connected” toestellen? Vincent licht een case toe van een producent die toestellen bouwt met ingebouwde “callback” functies, waarmee een aantal parameters van op afstand worden opgevolgd. Deze toestellen worden in het netwerk van de eindklanten geplaatst en zijn 24/24 geconnecteerd met het internet en achterliggend de systemen van de producent. De case bevat een aantal typische struikelblokken bij het opzetten van dergelijke systemen en geeft concrete tips over hoe je deze kan overkomen."

16:45 Pauze
17:15

Inbraakdetectie voor een Vlaams windmolenpark
Tijl Deneut - Security Engineer en Teamlead Security, Ebo Enterprises
"Als je ervoor wil zorgen dat je industriële maakomgeving veilig en beveiligd blijft, is het van cruciaal belang om een grondige visibiliteit te hebben. Dit kan echter een uitdaging zijn als het gaat om het maximaliseren van resultaten terwijl de veiligheid en beveiliging gewaarborgd blijven. Tijdens deze sessie wordt niet alleen een concrete aanpak gepresenteerd voor het inventariseren van activa, maar ook hoe dit kan leiden tot andere voordelen dan security. Bovendien worden er een aantal concrete use cases gepresenteerd van een Vlaams windmolenpark, waarbij de aanpak wordt toegelicht en hoe deze kan worden toegepast op andere industriële omgevingen."

Protecting hybrid networks – From factory to cloud and back
Dirk Van Hecke – Lead expert Networking, Delaware
"Geconnecteerde systemen zijn niet meer weg te denken, van cloud gebaseerde AI-oplossingen gevoed door sensor data uit productielijnen tot cloud managed firewalls. Met de industrie 4.0 is hybride de norm. Deze hybride omgevingen komen met hun nieuwe uitdagingen rond beschikbaarheid en beveiliging. In deze sessie bekijken we hoe connectiviteit en cybersecurity een deel uitmaken van het hybride landschap en hoe cloud tooling hierbij helpt."

18:00 Panelgesprek & Q&A
18:30 Netwerkdrink met een hapje en drankje

Registreer je hier

Het evenement is gratis. Je dient je enkel te registreren via het formulier hieronder. 

Gent