De opmars van de digital twin

De opmars van de digital twin

Digital twins zijn aan een indrukwekkende opmars bezig in de industrie. Wist je bijvoorbeeld dat Atlas Copco 20 jaar geleden hun eerste investeringen in digital twins deed, of dat digital twins volop ingezet worden bij de ontwikkeling van vaccins? 

Digital twins bieden vele voordelen, bijvoorbeeld in de ontwerpfase van producten. Door digital twins te gebruiken verkrijg je extra digitale data, waardoor je productkwaliteit verbetert en je ontwerpproces versnelt. Bovendien geraak je ook dichter bij de klant en kan je gemakkelijker een oplossing op maat bieden. De klant krijgt namelijk op voorhand een goed beeld van het product. 

Ook de productlevenscyclus kan je met een digital twin beter beheren. Door het thermisch, elektrisch en mechanisch gedrag van een product te voorspellen en te simuleren kan je hiervoor duidelijke inschattingen maken. Daarnaast kan een digital twin voorspellingen doen over het gedrag en de toekomst van je machinepark, qua onderhoud en uitval. Door al deze data kan je je machinepark beter, en vanop afstand, beheren. Niets dan lof dus voor digital twins, wat hun opmars in de industrie dan ook verklaart. 

Lees het hele artikel hier

Wil je graag meer weten over digital twins en de steeds straffere toepassingen waarvoor ze ingezet worden? Download dan zeker het hele artikel hier of beluister onze podcast over dit topic.

More about