Wat doet Flanders Make rond werkbaar werk?

Werkbaar werk is een belangrijk thema binnen Flanders Make, omdat het bijdraagt aan de gezondheid en productiviteit van werknemers in de industrie. We doen daarom verschillende dingen op het gebied van werkbaar werk:

  1. Onderzoek: We voeren onderzoek uit naar werkbaar werk in de maakindustrie. Hierbij wordt gekeken naar de verschillende factoren die bijdragen aan werkbaar werk, zoals ergonomie, communicatie, flexibiliteit en loopbaanontwikkeling. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in hoe we werkbaar werk in de maakindustrie kunnen verbeteren en welke innovatieve technologieën we hierbij kunnen inzetten.
  2. Samenwerking: We werken samen met bedrijven in de (maak)industrie om werkbaar werk te bevorderen. Hierbij wordt gekeken naar hoe bedrijven hun werkomgeving en processen kunnen aanpassen. Ook wordt er samengewerkt op het gebied van innovatieve technologieën die kunnen bijdragen aan werkbaar werk, zoals exoskeletten, cobots en augmented reality.
  3. Kennisdeling: We delen kennis en ervaringen op het gebied van werkbaar werk met andere bedrijven en organisaties in de industrie. Zo organiseren we regelmatig workshops, seminars en conferenties waarbij we de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van werkbaar werk delen.

Insights

(Klik op de afbeelding voor meer informatie.)

Blog

Lees hier alle blogartikelen over werkbaar werk.

Webinar

Bekijk hier de webinar over digitale werkinstructies.

Podcast

Beluister hier onze podcast over werkbaar werk.

Beschikbare infrastructuur

(Klik op de afbeelding voor meer informatie.)

Make Lab

Dit mobiele labo hebben we tot de nok toe gevuld met toptechnologie rond werkbaar werk.

Operator support 4.0 lab

In dit labo onderzoeken we hoe we zullen werken in de fabriek van de toekomst.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over werkbaar werk en wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Aarzel dan niet om ons te contacteren of bezoek ons op 1 van onze events.