Met de steun van

Uitdaging

De Vlaamse bedrijven hebben nood aan meer en snellere product- en procesinnovaties om de maakindustrie competitief te houden en duurzaam regionaal te verankeren. Daarvoor is infrastructuur nodig, die Flanders Make wil creëren via dit EFRO investeringsproject.

Concrete plannen

Flanders Make bouwt topinfrastructuur in Limburg. Daarmee kunnen bedrijven hun om onderzoeksresultaten sneller valoriseren en concrete product- en procesontwikkelingen doen via open-innovatie en co-creatie in living labs. Bedrijven vinden er ook ondersteuning bij de validatie en demonstratie van hun innovatieve producten.

Flanders Make combineert de EFRO-middelen met extra geld uit het SALK-plan om concreet drie activiteiten te ontwikkelen:

  • Een mobiel co-creatie en demonstratie labo voor geavanceerde productietechnologieën en human-centered productiesystemen.
  • Demonstratie en validatie infrastructuur voor energie efficiënte voertuigen, bestaande uit een Hardware-In-the-Loop platform voor energie-efficiënte aandrijvingen en voertuig testinfrastructuur
  • Een labo voor demonstratie en validatie van verbindingstechnieken voor multi-materiaal structuren met focus op (verschillende) lichtgewicht materialen en innovatieve, slimme systemen en constructies.

In een volgende fase zal Flanders Make bij EFRO aanvragen indienen om steun te krijgen voor de samenwerkingsprojecten die gebruik zullen maken van deze topinfrastructuur.

Doelstelling

De nieuwe state-of-the-art infrastructuur in Lommel zal bedrijven toelaten om nieuwe behoeften te detecteren en markten te creëren. Het moet innovatie en vermarkting van diensten en producten vereenvoudigen en versnellen.

Investering

Steun vanuit EFRO: €2.086.712,45 (=40% van totale investering)
Vlaamse cofinanciering: €3.130.069,00 

Totale kost: €5.216.781,45

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over het Familiar project? Contacteer Ger van den Kerkhof, Senior Account Manager EU Affairs bij Flanders Make.