RebootSkillsLogo

Wat is REBOOT SKILLS?

De sneltrein van de digitalisering raast verder en verandert de manier waarop we digitale vaardigheden definiëren en de mate waarin we afhankelijk zijn van technologie. De COVID-19 pandemie heeft het bestaande tekort aan digitale expertise in Europa nog duidelijker aan het licht gebracht. Europa heeft een systematische kloof tussen de behoeften van de markt en het aanbod aan (digitale) vaardigheden. 53% van de bedrijven die ICT-specialisten proberen aan te werven, heeft het moeilijk. Met als gevolg dat er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van innovatieve digitale technologieën. Er is een grote nood aan bijscholing van zowel werkenden als werkzoekenden.

Het programma Digital Europe ondersteunt strategische projecten om tegemoet te komen aan deze uitdagingen en de pool van digitale deskundigen in Europa te vergroten. REBOOT SKILLS heeft als doel upskilling voor de Europese maakindustrie. Via samenwerking tussen hoger onderwijs, onderzoek en industrie komt een breed toegankelijk en laagdrempelig opleidingsaanbod tot stand rond vier pijlers: Artificiële Intelligentie, Internet of Things, Robotica en Cybersecurity.

Opleidingsaanbod

Flanders Make zal bijdragen aan de verschillende modules rond Artificiële Intelligentie (AI), Internet of Things (IoT), Robotica en Cybersecurity. 

WEBINARS, WORKSHOPS & LEZINGEN

7 juni 2024, "Hands-on inleiding tot cobots"

Afgelopen

30 april 2024 "Industrial Internet of Things: Overview for business and technical leaders"

Consortium

Het REBOOT SKILLS consortium bestaat uit vier partners uit het hoger onderwijs: KU Leuven, University of Oulu, University of Limerick, Technical University of Luleå, en vier professionele organisaties: Flanders Make, Skillnet Ireland, MADE en DIMECC.

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op onze nieuwsbrief.