Context-adaptieve netwerkstreaming van operatorinstructies met tele-support

Deadline

Context-adaptieve netwerkstreaming van operatorinstructies met tele-support

Uitdaging

De industriële trend naar een flexibele montage en de productie van lage volumes en een grote verscheidenheid aan producten maakt het werk van montageoperatoren moeilijker. Daarom is er een toenemende behoefte aan een interactieve ondersteuning van operatoren met begrijpelijke instructies (met inbegrip van veiligheidsinstructies), die afgestemd zijn op hun ervaringsniveau en andere contextuele factoren zoals de karakteristieken van het cliëntapparaat (bijv. AR-bril).

Ook kunnen er situaties ontstaan waarin on-site operatoren er baat bij zouden hebben wanneer ze toegang zouden hebben tot opleidingsvideo's, 3D-modellen en zelfs tot immersief bronmateriaal zoals lichtveldweergaven. Om flexibiliteit te verzekeren, wordt al deze informatie best via netwerkstreaming volgens de behoeften van de operator verstrekt en niet al vooraf op het cliëntapparaat geïnstalleerd.

Daarnaast kunnen operatoren, wanneer ze zeldzaam voorkomende en/of complexe producten moeten samenstellen of tijdens onderhoudswerkzaamheden, eventueel nood hebben aan tele-support. Tot slot is er behoefte aan het in real-time opsporen van de capaciteiten en het ervaringsniveau van individuele operatoren om de uit te voeren taken optimaal aan een of meerdere operatoren van het bedrijf te kunnen toewijzen, wat op zijn beurt de uitwisseling van aanzienlijke hoeveelheden sensordata noodzakelijk maakt.

Projectdoelstelling

ConnectedOperator_ICON richt zich op het ontwikkelen van een beoogt de ontwikkeling van een genetwerkte, gedistribueerde architectuur om tegemoet te komen aan de strenge behoeften van productiebedrijven op het gebied van operatorondersteuning.

Interesse?

ConnectedOperator_ICON is een industrieel onderzoeksproject (ICON). We zijn op zoek naar bedrijven die zich bij de gebruikersgroep willen aansluiten en samen met ons willen werken. Gelieve onderstaand formulier in te vullen indien je interesse hebt in dit project: