CRESCENT NV (OPTION TM) brengt gloednieuw social distancing alarm ontwikkeld bij Flanders Make op de markt

CRESCENT NV (OPTION TM) brengt gloednieuw social distancing alarm ontwikkeld bij Flanders Make op de markt

Leuven, België – 4 augustus 2020 – 20u00,  Crescent NV, Gaston Geenslaan 14, 3001 Heverlee (Euronext Brussels: OPTI) & Flanders Make vzw, Gaston Geenslaan 8, 3001 Heverlee:

Crescent NV (Option™) neemt een exclusieve wereldwijde licentie op het gloednieuwe social distancing alarm van Flanders Make. Option zal de toestellen, gebaseerd op Ultra Wide Band technologie, toevoegen aan zijn portfolio en wereldwijd commercialiseren. Flanders Make startte met de ontwikkeling bij de uitbraak van de coronapandemie en testte ondertussen al enkele duizenden prototypes bij bedrijven.

De wereldwijde opflakkeringen van corona besmettingen en de dreiging van nieuwe lokale lockdowns bevestigen de grote nood aan middelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Alleen zo kan onze samenleving blijven functioneren en kunnen bedrijven hun mensen aan het werk houden. Social distancing blijft daarbij een top prioriteit, naast de welbekende andere maatregelen.

“Het is onmogelijk is om te zorgen dat de medewerkers steeds minstens 1.5 meter afstand van elkaar houden zonder beroep te doen op technische hulpmiddelen. Daarom ontwikkelden we bij Flanders Make in een recordtempo een social distancing alarm, dat de drager in minder dan een seconde waarschuwt wanneer hij of zij meer afstand dient te nemen. We zijn zeer tevreden dat dit alarm dankzij Crescent zeer snel op de markt zal komen”, zeg Dirk Torfs, CEO Flanders Make.

Het eenvoudig te installeren systeem is gebaseerd op Ultra Wide Band technologie die Flanders Make al succesvol toepaste in ontwikkelingen voor zelfrijdende voertuigen. Het vergt geen vaste infrastructuur, werkt volledig lokaal, zowel binnen als buiten, en het respecteert de privacy van de werknemers.

Met Safety Distance & SafeDistance bieden wij al een reeks veiligheidsoplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van eindgebruikers”, legt Alain Van den Broeck - CEO van Option uit. 

“Door de toevoeging van het social distancing alarm (ontwikkeld door Flanders Make) aan ons productassortiment, hebben wij nu voor elk klant de juiste oplossing: van objecttags tot badges tot wearables; en de integratie van verschillende technologieën BLE / UWB en met de optionele mogelijkheid van nabijheidsregistratie via een speciale applicatie.”

De SafeDistance UWB alarmen zullen vanaf de 2e helft van augustus commercieel beschikbaar zijn.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “De opnieuw stijgende cijfers tonen aan dat we nog een hele tijd met het coronavirus zullen moeten leven en werken. Voor bedrijven kan een social distancing alarm een belangrijk hulpmiddel zijn om het werk veilig te organiseren. Het is goed dat er nu, na uitgebreid onderzoek van Flanders Make, een volgende stap gezet kan worden en de apparaatjes ook echt op de markt kunnen komen. Dit toont aan dat Vlaanderen een belangrijke rol speelt in de maakindustrie en niet alleen sterk is in wetenschappelijk onderzoek maar ook in productieve en toepasbare innovaties.”

Contact

Contacteer Alain Van den Broeck via press@option.com of via +32 16 317 411

Over Flanders Make

Flanders Make legt zich toe op industrie-gedreven technologisch onderzoek en innovatie samen met en voor grote bedrijven en KMO’s in de Vlaamse maakindustrie. De focus ligt op open innovatie via excellent onderzoek rond mechatronica, methodes om producten te ontwikkelen en technologie om ze te produceren. Concreet draagt dit bij tot product- en procesinnovatie in de voertuigindustrie, de machinebouw en in productieomgevingen. De onderzoeksresultaten zijn toepasbaar bij uiteenlopende bedrijven in de brede maakindustrie, die vaak voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Samen kunnen ze beter en sneller innoveren. Flanders Make zet ook sterk in op internationale innovatiesamenwerking  en   op   participatie in   Europese   onderzoeksprojecten.

Flanders Make is actief vanuit locaties in heel Vlaanderen, met co-creatie centra in Lommel, Leuven en Kortrijk, de Vlaamse dronefederatie in Sint-Truiden en core labo’s bij de 5 Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel.

Over Crescent

Het beursgenoteerde CRESCENT is een technologiegroep onder leiding van de gerenommeerde Eric Van Zele, die het oude OPTION verenigde met het IT services bedrijf 2invision, de Nederlandse integrator SAIT, en de RGB Smart openbare verlichtings-OEM Innolumis.

Meer over