Flanders Make op het Nerdland Festival

Flanders Make was opnieuw uitgebreid aanwezig op het Nerdland Festival in 2024. We maakten er deel uit van de gezamenlijke stand met VIB, VITO en imec, de andere strategische onderzoekscentra. Ook dit jaar deden we weer ons uiterste best om kinderen, jongeren en volwassenen enthousiast te maken voor wetenschappelijk onderzoek en de industrie. Hiervoor hadden we twee leuke demo's bij.

Enerzijds was er de 4 op een rij robot die een aantal relevante technologieën zoals AI, robotica en vision systemen gebruikte voor het zien, opnemen en plaatsen van de schijfjes in het spelbord. Een achterliggend algoritme bepaalde de beste zet door een aantal beurten vooruit te kijken, of die ook gespeeld werd, was dan weer eerder afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad. De robot speelde 2 dagen lang vrijwel constant, er werden 250 spelletjes gespeeld.

Een andere demo was een robot die de handtekeningen van Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel plaatste op boeken, kaartjes en allerhande stukken papier en karton. De robot deed dit 10 uur per dag vrijwel onafgebroken en kon 1600 handtekeningen uitdelen, een aantal waar de echte Lieven en Hetty ongetwijfeld krampen aan zouden overhouden. Leuk weetje: voor die 1600 handtekeningen werden er 7 pennen leeg geschreven!

Onze demonstraties

Baanbrekende werkgever
Sportbedrijf

Klinkt dat interessant?

Zowel bedrijven die een partner zoeken in innovatie als geïnteresseerde sollicitanten zijn meer dan welkom. Neem contact op of bekijk onze jobs website!