Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Het SuperNova Festival, de toekomst om de hoek.

Het SuperNova Festival, de toekomst om de hoek.

Geïnteresseerd in visionaire technologieën of benieuwd naar inspirerende sprekers en game-changers, dan is het technologiefestival SuperNova iets voor jou! Eind september wordt dit internationale event de grootste ontmoetingsplek in Vlaanderen voor ambitieuze ondernemers, bedrijven, investeerders en onderzoekers om de toekomst samen met het grote publiek vorm te geven onder het motto: Tomorrow is unstoppable. En dus kan Flanders Make niet ontbreken! We demonstreren innovatieve technologische oplossingen in onze eigen stand op de SuperNova Tech Fair samen met Aeroplane, Noesis, Dynamic Dimensions en Arkite demo’s. We zijn ook co-curator van het paviljoen ‘De Toekomst van Werk’ op de SuperNova Expedition waarin Vlaamse bedrijven via interactieve installaties het grote publiek laten kennismaken met ‘het werken van morgen’. Daar kan iedereen kennismaken met ons mobiele MAKE LAB .

Het vierdaagse festival SuperNova is een ambitieus internationaal event georganiseerd door Flanders DC en Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid. SuperNova wil zowel professionals als het grote publiek tonen hoe bedrijven en het dagelijks leven de volgende jaren zullen evolueren dankzij de technologieën van de toekomst.

SuperNova bestaat uit vijf verschillende pijlers: 

SuperNova Conference: een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers van wereldklasse op vlak van baanbrekende technologie en vernieuwing.
De SuperNova Conference gaat door in de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september en is betalend.

SuperNova Investor Pitching: het grootste Europese scale-ups pitching event dat het kruim van de internationale durfkapitaalwereld linkt aan succesvolle technologiebedrijven. Vijvenvijftig veelbelovende Europese technologie scale-ups, mede geselecteerd door negen internationaal erkende durfkapitaalfondsen, krijgen de kans om niche-investeerders te overtuigen van hun geloofwaardige ambities om de wereld te veroveren. Ze krijgen 10 minuten om hun technologie en oplossingen aan ‘deep pocket’ investeringfondsen van honderden miljoenen te verkopen. Erna volgen discrete onderhandelingsrondes op SuperNova.
SuperNova selecteert op basis van strikte KPI’s deze Europese scale-ups in samenwerking met gereputeerde fondsen in de Benelux zoals Fortino Capital, Volta Ventures, Prime Ventures en Smartfin Capital, maar ook internationale toppers zoals Columbia Lake (Showpad), Summit Partners (Uber), Runa Capital (MariaDB), HPE Growth (Airborne) en Idinvest (Blablacar) nodigen verborgen kroonjuwelen uit met de ambitie om de wereld te veroveren.  Ook de Belgian Venture Capital Association is hierbij betrokken.
Het SuperNova Investeerders luik vindt plaats aan de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september en is exclusief voor investeerders en betalend.

SuperNova Tech Fair: een technologiebeurs waar bedrijven kunnen uitpakken met gamechanging oplossingen. Zij zullen gevestigde oplossingen rond Internet of Things, future proof software voor diverse sectoren, smart wearables, machine learning en artificiële intelligentie, bitcoin, security,  digital marketing, en nog veel meer zichtbaar, tastbaar en begrijpelijk maken.
De SuperNova Tech Fair gaat door in de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september voor professionals (betalend) en op 29 en 30 september voor het grote publiek (gratis).

SuperNova Expedition: Het publieke belevingsluik nodigt in het weekend jong en oud uit ‘het leven van morgen’ vandaag te beleven, dankzij interactieve installaties die de verschillende aspecten van onze toekomst op vlak van wonen, werk, voeding, mobiliteit, shopping, gezondheid & entertainment in de verf zullen zetten.
De SuperNova Expedition gaat door op het Eilandje in Antwerpen op 29 en 30 september en is gratis voor het grote publiek.

SuperNova Talent Matcher: een state-of-the-art talent matcher waar ambitieuze werkzoekenden kunnen solliciteren op vacatures van meer dan honderdvijftig innovatieve en game-changing bedrijven die aanwezig zijn op SuperNova. De SuperNova Talent Matcher is een online platform dat aan matchmaking doet op basis van competenties en skills door het gebruik van artificiële intelligentie. Het enige wat werkzoekenden hoeven te doen is in de aanloop naar SuperNova hun cv uploaden via de website; tijdens het festival kunnen bedrijven en werkzoekenden elkaar dan eventueel persoonlijk ontmoeten op de SuperNova Tech Showcase.
De SuperNova Talent Matcher gaat door aan de Waagnatie in Antwerpen van 27 tot 30 september.

Klik hier voor meer info over SuperNova

Datum: 
27/09/2018 - 10:00 tot 30/09/2018 - 18:00
Plaats: 
't Eilandje, Antwerpen