Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projects > Voertuigen

Voertuigen

De maakindustrie is erg belangrijk voor de economie in de Noordzee Regio en is een echte drijver voor groei.
We willen robuuste algoritmen ontwikkelen die autonome voertuigen in staat stellen om op adaptieve wijze onvoorziene obstakels te vermijden.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
Veiligheidsgerelateerde producten worden complexer, moeten met veeleisende omstandigheden rekening houden, aanpasbaar zijn en beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden.
Het consortium plant een reeks van researchdatabanken met het oog op een ruime toegang tot de gedeelde elektronische onderzoeksapparatuur en technische uitrusting.
Het laat toe om het onderzoek van Flanders Make op het vlak van energie-efficiënte aandrijfsystemen, voertuigdynamica en sterk geautomatiseerd rijden verder te zetten.
Met dit project willen we softwareproductlijnmethodes, -technieken en -tools voor de ontwikkeling van mechatronische softwarecontrollervarianten aanreiken.
De industrie ziet zich geconfronteerd met de vraag naar een nieuwe generatie slimme, onderling verbonden en krachtige cyber-fysische systemen.
Doelstelling is het ontwikkelen van een optimalisatiekader waarmee al in de 3D-ontwerpfase de optimale geometrie en de best mogelijke materiaalkeuze bepaald worden.
Bedrijven moeten hun ontwerp- en testmethoden optimaliseren met oog op multisensorsystemen voor monitoring.